DM i Whiskysmagning

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Gunnar Madsen Vinhandel afholder det første DM i Whiskysmagning

Gennem flere år har der været en stigende interesse for kvalitetswhisky, hvor især whisky med alder og højere alkoholstyrke er blevet populært. Der er etableret mange whisky­klub­ber rundt om i Danmark, hvor man sammen med ligesindede har mulighed for at komme tættere på historien bag whisky, har mulighed for at opleve whiskyens forskelligheder, og nok så vigtigt at opleve det unikke ved en god whisky. Endvidere bliver der årligt arrangeret mange forskellige whiskysmagninger i hele landet.

Men der mangler noget, der kan samle alle os whiskyentusiaster – ”Et Danmarksmesterskab i whisky-blindsmagning”. Gunnar Madsens Vinhandel og en række af de førende importører af whisky har besluttet at gøre noget ved denne mangel, for selvfølgelig skal der være et Dan­marksmesterskab i Whisky-blindsmagning på lige fod med vin, øl m.v.

Det første Danmarksmesterskab i whisky-blindsmagning vil blive afholdt d. 12. september 2021 i Gunnar Madsen Vinhandels lokaler på Prags Boulevard på Amager. Til det første Dan­marks­mes­ter­skab vil op til 20 hold dyste om at kunne identificere land, region, type, alder, destilleri, fadlagring og alkoholprocent på en række kvalitetswhiskyer. Fremover er det tanken, at Danmarksmesterskabet skal udvikles, så endnu flere hold kan deltage.

Ideen til etableringen af et årligt Danmarksmesterskab i Whisky-blindsmagning blev født af René Stein­vig, ejer af Gunnar Madsen Vinhandel, sammen med forretningens kyndige whiskymand Thor Boding. Ud over at sælge kvalitetswhisky til kunderne, er Thor Boding også ambassadør for Penderyn Welsh Whisky. Tanken bag et Danmarksmesterskab er selvsagt at finde en årlig vinder i kategorien whisky- blindsmagning, men det er i lige så høj grad en kærkommen mulighed for at hylde whiskyen og de mange whiskyentusiaster i Danmark.

Efterfølgende har en række whisky-importører valgt at bakke op omkring ideen med et Danmarksmes­ter­skab således, at der bliver skabt mulighed for et arrangement, hvor deltagerne bliver udfordret på et bredt sortiment af kvalitetswhisky. Vi brænder selvfølgelig efter at kunne nævne navnene på vores sam­arbejdspartnere, men det må vi holde hemmeligt frem til selve konkurrencedagen, for ikke både direkte og indirekte at åbne op for viden omkring mulige destillerier, der er med i konkurrencen. Vi kan dog allerede nu fortælle, at deltagerne på konkurrencedagen får mulighed for at nyde smagfulde vingummier fra Wally and Whiz og lækker øl fra Bryghuset Møn, der er lagret på whiskytønder.

Som tidligere nævnt, vil der deltage op til 20 hold i konkurrencen. Hvert hold skal bestå af 3 personer. ”Først til mølle”-princippet er gældende, så skynd jer at melde jeres hold til konkurrencen. Tilmel­dings­gebyret er kr. 1.500 for et hold. Tilmelding sker på Gunnar Madsen Vinhandels hjemmeside – www.vinhandel.dk. På hjemmesiden kan du også finde reglerne for selve konkurrencen.

Information om Danmarksmesterskabet er sendt til whiskyklubber og Whiskylaug over hele landet, så vi kan skabe et spektakulært mesterskab, der dækker hele Danmark. Det er ikke en betingelse, at man skal være medlem af en whiskyklub eller laug for at deltage. Alle, der har interesse for whisky, kan de­ltage. Det kræver blot, at man kan samle et hold på 3 personer og alle personer på holdet skal have dansk statsborgskab.

Selve konkurrencen er opdelt i en indledende runde, hvor deltagerne skal smage på 12 whiskyer. Her­efter udpeger et kyndigt dommerpanel de 3 hold, der er gået i finalerunden. Her skal der smages på yderligere 3 whiskyer, før der kan udpeges en Danmarksmester i whisky-blindsmagning. Ud over æren og modtagelse af diplom og vandrepokal, vil der være præmier for en samlet værdi på kr. 15.000 til de deltagende hold.

Danmarksmesterskabet finder sted den 12. september 2021 og starter kl. 11:00 og forventes afsluttet kl. 17:00.

For at sikre et udfordrende og professionelt mesterskab vil der være et fagligt kyndigt dommerpanel bestående af nogle af Danmarks førende whiskyeksperter:

Gert Nielsen – Foredragsholder og whisky-importør ved McGonigle.
Hans Martin Hansgaard – Co. Founder af Stauning Whisky.
Jesper Kjær – Importør ved Bastard Spirits.

Det er desværre ikke muligt at have tilskuer til konkurrencen. Vi bestræber os på at udarbejde en kort reportage fra konkurrencen, som vil være tilgængelig på Gunnar Madsens Vinhandels hjemmeside.

Endvidere vil der efter mesterskabet blive afholdt en onlinesmagning, hvor de 15 whiskyer fra mesterskabet vil blive gennemgået af Thor Boding. Det vil være muligt at købe sættet på de 15 whiskyer, så man kan gennemføre sin egen konkurrence med blindsmagning og vurderingsskema, inden selve onlinesmagningen.


Gunnar Madsen Vinhandel blev etableret i 1927, og det er forretningens mål at medvirke til den gode smagsoplevelse og samtidig udbrede kendskabet til vin, spiritus og øl. Gunnar Madsen Vinhandel har gennem en årrække haft en ambitiøs, passioneret og innovativ tilgang til blandt andet whisky. En kompetence, der nu skal danne fundamentet for Danmarksmesterskabet i Whisky-blindsmagning.

 

For yderligere information kan man kontakte Gunnar Madsen Vinhandel på tlf. 32 95 18 09 eller mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

 

 

Log-på for at kommentere

MacNiels's Avatar
MacNiels replied the topic: #35495 2 days 19 hours ago
DM i whiskysmagning 2022 hos Gunnar Madsens vinhandel er overstået og vinderen er fundet.

1. plads og vinder - Hold 1 - The Devils' Share - Point 149
2. plads - Hold 7 - Men of Malt - Point 130
3. plads - Hold 2 - Boys Of Barrels - Point 102 (+12)
4. plads - Hold 3 - Angle's Share - Point 102 (+9)

Se mere om DM i whiskysmagning her:
vinhandel.dk/shop/cms-whisky-dm-2022.html
MacNiels's Avatar
MacNiels replied the topic: #35292 11 months 2 hours ago
Danmarksmesterskabet i Whisky – Blindsmagning for hold, er nu afgjort.
Whiskyen drukket og vinderen fundet. Se billeder og video herunder.

Næste års mesterskab er allerede planlagt:
Hos Gunnar Madsen Vinhandel arrangerer vi for andet år i træk DM i Whiskysmagning for hold!!
Danmarksmesterskabet afholdes søndag d. 4. september 2022, i Gunnar Madsen Vinhandels lokaler ( Ved max deltagelse rykkes det til Prismen, overfor butikken).
Konkurrencen starter sharp 11:00 og varer til ca. 17:30.
Dørene åbner kl.10.30       

   


Tilmelding til næste års konkurrence kan gøres her