- Posts: 638
- Thank you received: 0
Et rædselsseminarium
I aftes havde jeg den tvivlsomme fornøjelse at blive trakteret med en squis af bemeldte fluidum hos nogle venner der ville os det godt, da det jo ikke var forbigået deres opmærksomhed, at vi var blevet whiskytossede. Ydrk! Det var nær røget i den gale hals og det var meget svært at holde masken. Føj for en gang maskinsprit!
Jeg var rystet. Er jeg virkelig blevet så sippet på så kort tid? Kan det virkelig passe, at en "
Venlig hilsen
Kurt "Towle"
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Det kunne godt tyde på at du har fået en såkaldt whisky åbenbaring
Smagløgenes/næsens opfattelse ændre sig stille og roligt med tiden og du vil kunne begynde at nyde andre malts, som du ikke syntes om før. Men i dit tilfælde er det nok gået en kende stærkt. Det interessante er, om du stadig kan lide det der står i dit eget barskab?
Erfaringen siger mig at man bliver mere målbevist med tiden og ens smagløg og næse hælder mere til de mere interssante (og ofte dyre) malts. Vi vil jo meget gerne blive udfordret...
MacNiels
Niels Ladefoged
Whiskynyt.dk
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Ehmmmm, det må jeg vist hellere skynde dig at gi' dig ret i, selv om min indbyggede lummer-humoristiske sans kribler efter at fabulere lidt over emnetSådan er livet Kurt, i skolen kunne vi lide små piger, som voksen er vi til modene kvinder.
Venlig hilsen
Kurt
Venlig hilsen
Kurt "Towle"
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Ja, noget i den retningDet kunne godt tyde på at du har fået en såkaldt whisky åbenbaring
Weeeell, nu har jeg godt nok aldrig oplevet en single malt som jeg ikke har kunnet lide, selv om jeg må indrømme, at den flaske Tobermory 10 år jeg købte for nyligt, ikke kommer til at høre til mine favoritter. Flasken skal dog ikke gå til spilde, så jeg tilbyder rundhåndede smagsprøver til alle der gider deltage i et mik her på matriklen.Smagløgenes/næsens opfattelse ændre sig stille og roligt med tiden og du vil kunne begynde at nyde andre malts, som du ikke syntes om før. Men i dit tilfælde er det nok gået en kende stærkt.
Alt hvad der er købt ved fuld bevidsthed inden for de seneste par måneder fortryder jeg ikke. Laphroaig, Tallisker, Cragganmore og Dalwinnie var de første og dem sætter jeg stadig stor pris på. Faktisk stigende pris på i hvert fald de tre førstnævnte. Og så indrømmer jeg gerne, at Isle of Jura "Superstition" ikke var en døgnflue. Den whisky er jeg vældig glad for.Det interessante er, om du stadig kan lide det der står i dit eget barskab?
Ingen tvivl om at du har ret. Her i huset er vi dog ret erfarne i at prioritere og jeg tvivler på at du vil se mig med en flaske til 1000 kr. i inderlommen, på vej ud fra den lokale whiskypusher. Med det enorme udvalg der er alene inden for 10-12 års standard destilleriaftapninger, er der stadig mange gode oplevelser i sigte til rimelige penge.Erfaringen siger mig at man bliver mere målbevist med tiden og ens smagløg og næse hælder mere til de mere interssante (og ofte dyre) malts. Vi vil jo meget gerne blive udfordret...
Venlig hilsen
Kurt
Venlig hilsen
Kurt "Towle"
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Min fascination begyndte, da jeg engang ved et tilfælde fik serveret en Laphroaig på en bar. Her var en whisky, der ikke smagte af den whisky jeg normalt havde fået. Herefter var jeg solgt som stanglakrids til Isaly - jeg var vel en slags fundamentalist
Den vigtigste grund til denne fascination var vel netop, at man her rent faktisk kunne smage at der VAR forskel på whisky. Alt Speyside etc. smagte for mig stadig fuldstændig ens. Med tiden er min horisont blevet udvidet ganske betragteligt, og jeg elsker en god dram - det være sig en Islay, en Speyside, Highland en bourbon en irsk eller for den sags skyld en blended. Netop de blendede whiskyer er den seneste type whisky jeg har indset slet ikke er så ringe endda. Selv visse af de billige blendede er faktisk ganske udemærkede. Jeg kan således kun anbefale at prøve Millars (irsk blended), Rob Roy og (tro det eller lad være) Faktas "Muirheads 5 yrs. old"). Det er alle whiskyer til ca. en hund, men de smager af mere - og så er de gode at hælde på folk, der alligevel aldrig bliver omvendt
Min lille historie, og et par forslag til en billig dram - der rent faktisk er drikkelig.
Det kunne i øvrigt være sjovt, at læse flere historier om folks omvendelser - og at læse om hvilke whiskyer folk er glade for - der ikke koster en SU eller mere
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Jeg har ikke som Peter en wåw oplevelse med min føste Islay malt, tværtimod. Jeg blev overtalt til at smage en Lagavulin af en kvinde, som mente at nyde en Lagavulin er som at få et kys i ganen (hvordan pokker det så end kunne lade sig gøre). Men jeg måtte desværre fortælle hende at det var noget røget stads som jeg nok aldrig ville komme til at nyde. Well, nogen gange bliver man lidt klogere, så både Lagavulin 16 og double matured har stået skabet og jeg nydt begge meget (ikke kvinden!!).
Hvad angår de billige blends som Peter snakker om, så har jeg skam også haft en Rob Roy, som bestemt slår en del af de (kedelige) standard aftapninger som findes i dag, og til meget billig pris. De andre to har jeg ikke prøvet.
Niels Ladefoged
Whiskynyt.dk
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Min mest givtige smagning var helt klart den Tour de Scotland, som MACY afholdt. Den satte virkelig tingene i perspektiv, og jeg tror det er den måde, man skal hverve andre til den ædle drik. Islay smagningen var min bedste og messen lærte mig nok så vigtigt, at der var meget andet godt whisky end Islay.
--Vad
Please Log på or Create an account to join the conversation.
er ny her, har læst jeres indlæg med stor interesse er selv ny udi whisky ( rødvin har været altoverskyggene ) min vinguru fik fik mig til at købe en lagavulin ( jeg var solgt )
en ven fik mig med på messe i kbh i år der smagte jeg en ( port ellen ) så vidt jeg husker 1982 må indrømme aldrig har smagt en whisky så god ( alt andet jeg ellers har smagt untagen lagavulin høre til i kaffen ) det meste er blendet forståes ( billige) har lært at der er utrolige mange rigtige god whiskyer ( lige som i vinverden )
kgf.
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Jeg har også et par erfaringer jeg da gerne vil dele med andre whisky-elskere. Min første omgang med whisky skete for en del år siden, på (mærkeligt nok) en bar, det var julefrokost, alt var gratis, så den skulle ikke have for lidt. Vi prøvede alt i flere forekellige barer. Jeg kan ikke huske hvad noget af det hed, men dagen efter, da hovedpinen forsvandt, kunne jeg erindre noget som smagte særdeles godt fra aftenen før... Derefter gik jagten på at finde de whiskies som faldt bedst i smag, det var dyrt med lærerigt.
Da whiskymessen startede i kolding var jeg selvfølgelig på pletten, man lærer utrolig meget om de forskellige smagsoplevelser der gemmer sig i Islay, Speyside osv.
Jeg har efterfølgende læst rigtig meget om whisky og er dybt facineret af dens unikke historie, det har også kostet dyrt gennem åerne...... Men jeg har i det mindste fået købt en gammel del af skotlands historie, som jeg mener er alle pengene værd...
Som en tilføjelse til billige og gode malts kan jeg kraftigt anbefale Glen Moray 12 y.o. Chenin Blanc (firkantet kasse) som koster den nette sum af 156,- i fakta. Den er noget unik da den har lageret på hvidvinsfade, meget spændende.
Den findes også i en udgave uden alder, hold jer væk fra denne.
Gindes
Please Log på or Create an account to join the conversation.
- JimTaggart
- Offline
- Platinum Member
- Posts: 398
- Thank you received: 7
Som en tilføjelse til billige og gode malts kan jeg kraftigt anbefale Glen Moray 12 y.o. Chenin Blanc (firkantet kasse) som koster den nette sum af 156,- i fakta. Den er noget unik da den har lageret på hvidvinsfade, meget spændende.
Den findes også i en udgave uden alder, hold jer væk fra denne
Ja, her er jeg Rasmus Modsat. Jeg synes Glen Moray uden aldersangivelse er kontant og ligetil. Den har hjulpet mig gennem flere forkølelser. Den 12årige udgave finder jeg derimod vag og lidt intetsigende (det skal dog siges, at jeg kun har smagt den én gang). 16års-udgaven skulle efter sigende være meget interessant, så få bare dén hjem også, Fakta!
Venlig hilsen
-Lars
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Please Log på or Create an account to join the conversation.