Kan Whisky ligge ned.?
Jeg ved ikke om dette spørgsmål falder lidt udenfor de normale emner der er til debat
her i dette forum.
Spørgsmåler er, hvis man har nogle flasker whisky der ikke skal drikkes lige med det samme, altså hele fyldte flasker, kan de tåle at ligge ned under opbevaringen. jeg har fået
en vinreol/skab hvor der er plads til 20 flasker, ligeledes 2 skuffer og en hylde til glas.
Kan flaskerne holde tæt, kommer whiskyen til at smage af "prop" er der nogen der har erfaring med liggende flasker.
Hilsen.
Golfarne
Jeg er samler - men drikker i ny og næ.
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Det korte svar: NEJ! :shock:Spørgsmåler er, hvis man har nogle flasker whisky der ikke skal drikkes lige med det samme, altså hele fyldte flasker, kan de tåle at ligge ned under opbevaringen.
Whisky må ikke ligge ned da alkoholen "æder" kork, så whiskyen kommer i høj grad til at smage af kork. Brug hellere reolen til vin hvis flaskerne absolut skal ligge ned.
Emnet har vist været oppe at vende flere gange, men konklusionen er altså: Whisky skal opbevares stående, helst i et skab beskyttet mod sollys. Gerne i rør eller æske.
Slàinte
Karl Ejnar
Jeg er ikke samler - blot lidt bagud med at drikke
Please Log på or Create an account to join the conversation.
MacDeffe
Self-Styled Whisky Connoisseur
danishwhiskyblog.blogspot.com/
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Så måske et kompromis, med at man lige vender sin flaske hver 4. dag, feks. kl. 10.28, for at whiskyen ikke æder for meget af proppen og for at proppen ikke tørre ud???
Mine flasker ligger ned, og hvis det løber ud, slikker jeg det op!
Lbe
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Self-Styled Whisky Connoisseur
danishwhiskyblog.blogspot.com/
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Hvis man spørger en vinhandler, så skal vinen ligge ned for ikke at udtørre proppen.
Mine flasker ligger ned...
Det er dine flasker, men hvis jeg var dig, ville jeg lytte til en erfaren herre som Karl Ejnar.
Din vinhandler er i hvert tilfælde misinformeret... !!!
Læs eventuelt Whisky Store anbefaling;
"Whisky is stored upright (standing). Whisky in unopened bottles however does not, in contrast to wine, become better with storing (or worse). The bottles must be stored upright, since the cork does not close as closely as with wine. The cork on a whisky bottle is a usage cork in contrast to the a on-time-cork of a wine bottle. Therefore it does not stick as tightly."
Men det er dine flasker
"A fool and his money are soon parted"
Please Log på or Create an account to join the conversation.
"Det der er fint så længe det ikke er et produkt fra os"." Sagt med et smil på læben. Ingen tvivl Whisky skal stå op og ikke noget ind imellem.
Claus
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Som nævnt æder alkoholen proppen, hvis en spiritusflaske ligger ned.
Den bedste løsning ville være prop af kunststof, men ingen tør tager springet af angst for at det signalerer "discount," ligesom i vinbranchen hvor kun de billigste flasker er gået over til plastprop.
Kunstpropper har alle fordele og ingen ulemper, men ingen har vist det nødvendige mod.
Det kommer måske af sig selv når jordens korkreserver snart er brugt op.
Al J.
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Del 1; www.thescotchblog.com/2006/04/sc ... _this.html
Del 2; www.thescotchblog.com/2006/04/sc ... this_.html
"A fool and his money are soon parted"
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Har da set flere vinhandlere, der udstiller deres whisky liggende i vinduet. Måske mener de, de præsenteres bedre på den måde. Så hvis man gerne vil købe en af deres whisky, så bed om at få en fra hylden eller endnu bedre fra lageret. Hvis den i vinduet er den sidste/eneste, så lad være med at købe den. En whisky der både har ligget ned og fået direkte sollys i udstillingsvinduet turde jeg ikke købe.
BTW: Gjorde en undtagelse på Glenfarclas, da jeg ville ha' deres vintage 1974. De havde kun én tilbage, og den var udstillet i glasmontre med halogenspot på. Bliver spændende at åbne den, og se om den har taget skade
Strengt taget kan man heller ikke vide, om en flaske på hylden har haft en "fortid" som udstillingsmodel i et vindue
Det samme synes nogen at mene om skruelåg. Måske fordi de bruges i vid udstrækning til blends og anden (billig) spiritus. Metalskruelåg har så den ulempe, at de kan skrues over, fordi de ikke passer 100% til gevindet på flasken.Den bedste løsning ville være prop af kunststof, men ingen tør tager springet af angst for at det signalerer "discount," ligesom i vinbranchen hvor kun de billigste flasker er gået over til plastprop.
Det allerbedste ville efter min mening være et plastlåg af samme type som på sampleflasker.
Jeg mener man ind imellem har gjort visse tiltag i den retning. Den gamle brune "dumpy" flaske fra Bowmore havde en plastiktop støbt eller limet på toppen, og denne top havde så et skruelåg. Det har åbenbart ikke faldet i købernes smag, for med de nye flasker kig de tilbage til korkprop.
Lidt pudsigt, at nogle mener amerikanerne er "whiskysnobbede" fordi de "forlanger" whiskyen farvet med karamel. Samme amerikanere har derimod ingen problemer med skruelåg.
Slàinte
Karl Ejnar
Jeg er ikke samler - blot lidt bagud med at drikke
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Jeg mener at have læst et eller andet sted, at man på den iberiske halvø døjer meget med sygdomme i kork-egen, så problemet løser vel sig selv inden for en rimelig kort tidshorisont.
Sláinte
Niels
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Men der er vist delte meninger om verdens korkereserver.
"There has been a lot of talk lately about a cork shortage, which has led some to believe that is the reason for the change in wine closures. But, according to the experts, there is no shortage on cork; just a limited supply of quality cork. And that is turning some wine makers on to alternatives."
Kilde; www.rnews.com/Story_2004.cfm?ID= ... ategory=10 (dateret 18.3.2006)
og
Q: "Is there a world shortage of cork?"
A: "There is enough cork in the cork forests of Portugal to last more than 100 years. The introduction of new products such as Twin Top ® corks for commercial wines allows even better utilisation of existing cork resources. A reforestation program means that the forests are growing by four per cent a year."
Kilde; www.corkfacts.com/contpges/faqsmain.htm
"A fool and his money are soon parted"
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Og nu står mine flasker op!!!
Lars
Please Log på or Create an account to join the conversation.