Raw Cask vs. Cask Strength

More
17 years 9 months ago #14 by Square
Hvad er forskellen egentlig?

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
17 years 9 months ago #133 by stig
Replied by stig on topic Raw Cask vs. Cask Strength
Raw Cask er et begreb indført af Blackadder Int. De har en serie af whiskies som ikke er filtreret (ikke at forveksle med ikke kold-filtreret). Dette er specielt, da alle whiskies normalt filtreres. De fleste whiskies kold-filtreres, det vil sige, at whiskien køles ned hvorefter den køres igennem nogle filtre.
Blackadders filosofi er at filtreringen betyder, at man fjerne nogle smagsstoffer fra whiskien, det være sig gode og dårlige.

Principielt kan en Raw Cask også være en Cask strength, da dette bare er udtryk for, at whiskien er aftappet uden, at der er tilsat yderligere vand.

Jeg håberm at dette gjorde emnet mere klart.

Stig

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
17 years 9 months ago #135 by caskdk
Replied by caskdk on topic Raw Cask vs. Cask Strength
Blackadder Raw Cask

Som Stig skriver er Raw Cask et nyt produkt fra Blackadder.
Alle Blackadders produkter er nonchillfiltered, hvilket betyder man ikke fjerner nogle af smagsstofferne for at få en klar whisky. Man chillfilter altså for kosmetiske grunde. Der er idag en klar tendens blandt producneterne i Skotland at man stopper med denne kuldfilterering for at opnå bedre smag. Blandt de firmaer vi importerer fra i Skotland har alle nu unchillfiltered whisky på deres lister, og udvalget bliver større.
Ejeren af Blackadder Robin Tucek har så besluttet at lave en serie med navnet Raw Cask. Her er selv de segementer fra bundfaldet i fadene med, og de indeholder også smagsstoffer. Det vil sige at vi snakker om whisky med bundfald. I Danmark har vi (FC Vin - www.cask.dk )agenturet og har importeret dem siden de kom frem for lidt over et år siden. De er blevet godt modtaget, og er meget efterspurgt på de smagninger vi har.
pt har vi ca 10 forskellige lagerført.( Springbank, Jura, Highland Park, Rosebank, Bruichladdich, Caol Ila mm)

Hilsen

Claus / FC Vin

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
17 years 9 months ago #136 by Square
Replied by Square on topic Raw Cask vs. Cask Strength
Hej

Tak for de fremragende svar, nu er jeg blevet meget klogere ;-)

Er det ikke også noget med at non-chill-filtered whiskier kan finde på at blive meget grumsede hvis man køler dem ned? (hvorfor man så end skulle gøre det?)

Please Log på or Create an account to join the conversation.

  • Anonym
  • Visitor
  • Visitor
17 years 9 months ago #137 by Anonym
Replied by Anonym on topic Raw Cask vs. Cask Strength
Hej

Det er korrekt, at en af årsagerne til, at whiskyproducenterne bruger koldfiltrering er, at ellers ville whiskien blive grumset, når den køles, ved f.eks at komme is i!
Faktisk så vil du også opleve, at ikke-koldfiltrede whiskies med en alkoholprocent over 46 kan være grumset selvom de er på stuetemparatur!

Stig

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
17 years 9 months ago #138 by stig
Replied by stig on topic Raw Cask vs. Cask Strength
Nu hvor vi har en diskussion om Cask strenght whiskies og ikke koldfiltrering, så kunne jeg godt tænkte mig at høre andres mening. Foretrækker I CS og IK?
Personligt syntes jeg, at aftappere som Adelphi, Blackadder, Murray McDavid, The Bottlers og Signatory er sagen!

Stig

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
17 years 9 months ago #139 by MacNiels
Replied by MacNiels on topic Raw Cask vs. Cask Strength
Jeg har ikke smagt så mangeIKKE koldfiltreret malts, men et par stykker er det blevet til. Det er bare svært at sætte det i forhold til en koldfiltreret, men umiddelbart er jeg stor tilhænger af IKKE koldfiltreret malt da disse umiddelbart må eje mere smag og duft.
Hvad angår cask strength er jeg er ejer af en Port Ellen cask og en Laphroaig cask, begge skal drikkes med måde da smagen er ganske kraftig, men de absolut anbefalelses værdig.

Niels Ladefoged
Whiskynyt.dk

Please Log på or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.088 seconds