- Posts: 3
- Thank you received: 0
Opbevaring af samling
- -christian-
- Topic Author
- Offline
- New Member
Når nu man har samlet en rimelig samling sammen af forskellige whiskys, hvordan opbevares de bedst (så der ikke sker noget med smagen) lige nu står alle mine flasker i et højt glas skab i stuen, er det okay oder?
Venlig hilsen
Christian
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Et glasskab er derfor ikke egnet til opbevaring
Flaskerne bør desuden stå oprejst
"A fool and his money are soon parted"
Please Log på or Create an account to join the conversation.
- André
- Visitor
Den bedste måde at opbevare en samling på er vel ved at drikke den!
/André
Please Log på or Create an account to join the conversation.
- -christian-
- Topic Author
- Offline
- New Member
- Posts: 3
- Thank you received: 0
Men tak for svaret også det svar jeg regnede med
Please Log på or Create an account to join the conversation.
så jeg leder efter et glasskab der kan stå i en mørk krog af stuen.
en stor del af fornøjelsen er at kunne kigge på udvalget
Please Log på or Create an account to join the conversation.
MacLars
Please Log på or Create an account to join the conversation.
- redlich
- Visitor
Michael
Please Log på or Create an account to join the conversation.
MacLars
Please Log på or Create an account to join the conversation.
- MacChristensen
- Offline
- Elite Member
- Posts: 276
- Thank you received: 0
Slainte,
Jesper
Slainte,
Jesper
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Jeg kan godt forstå at fx. en vin kan blive dårlig af at blive udsat for skiftende temperaturer eftersom denne jo udvikler sig i flasken, men det gør en whisky jo ikke - på fadet må whiskyen da også blive udsat for temperatur-skift, eller er der konstante temperaturer i lagerbygningerne?
Square
Please Log på or Create an account to join the conversation.
eneste problem er så bare, når man har whisky-drikkende, overnattende gæster......
Det kan man løse med tremmer!
Lading
> Lading <
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Er der nogen der har oplevet at en whisky blev dårlig?
Jeg kan godt forstå at fx. en vin kan blive dårlig af at blive udsat for skiftende temperaturer eftersom denne jo udvikler sig i flasken, men det gør en whisky jo ikke
Om whisky udvikler sig i flasken er jo noget der bliver heftigt debatteret for tiden. Der sker ingen "lagring" i flasken, men det som diskuteres er om der sker en form for oxydering, især når flasken er halvfyldt og har stået et stykke tid. Jeg mener selv at have oplevet nogle flasker, som skiftede karakter efter at have været åbne i et længere stykke tid.
- på fadet må whiskyen da også blive udsat for temperatur-skift, eller er der konstante temperaturer i lagerbygningerne?
En af fordelene ved de gamle dunnage varehuse, skulle være en ret konstant temperatur, men i moderne lagerhuse har jeg både hørt om airkondition og om at flytte rundt på tønderne, så de både var ved gulvet hvor der er koldt og i toppen hvor der er varmest. Forsøg med skotsk whisky i Amerika har vist at (også skotsk) whisky udvikler sig langt hurtigere ved varme temperaturer som i de amerikanske sydstater og i Indien kan whisky nærmest ikke blive ældre end 4-5 år -- så daler alkoholstyrken til under 40% -- det skulle være derfor at Amrut konsekvent aftappes så ung...
Mange hilsener,
Jakob/Qualityworld
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Den viste reol (150 cm bred x 75 cm høj) er en billig løsning fra Trævarefabrikkernes udsalg og gemmer på ca. 70 flasker, en halv meter whiskylitteratur samt Malten og et næsten komplet sæt Whisky Magazine.
Jeg har til en Mac Y/Chas E smagning med Jim Murray oplevet en flaske der havde fået prop, præcist som det sker med vin. JM mente at have oplevet det en 4-5 gange i karrieren.
Jeg har een gang kasseret 1/3 flaske Glen Grant 31 års (en flaske til 1.800 kr.), da den havde stået bare et par måneder.
Baren skal konsekvent beskyttes mod dagslys og flaskerne skal tømmes hurtigt når de bliver godt halvtomme.
Al J.
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Jeg har endnu ikke oplevet at dagslys har gjort noget skadeligt ved mine flasker, eller nogen anden effekt. Men mine whiskys har aldrig været udsat for direkte sollys....
Til gengæld syntes jeg whiskyen skifter karakter efter hvor meget der er i flasken. Når der forsvinder ca. en fjerdedel af flasken syntes jeg whiskyen meget ofte bliver bedre. Sprittens bedøvende effekt er væk og maltens smag fremtræder meget bedre. Komner flaskens indhold ned på en fjerdedel eller mindre (dvs meget luft i flasken) gælder det til gengæld om at få drukket den i en fart, da jeg syntes at whiskyen ellers kommer til at virke flad og kedelig. Jeg vil se om jeg ikke kan få lavet et fint billede af skabet og lægge ud...
MacDeffe
Self-Styled Whisky Connoisseur
danishwhiskyblog.blogspot.com/
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Når man første gang tager hul på en ny, ukendt flaske, er man spændt og opmærksom på en helt speciel måde. Næste gang ved man til gengæld præcist hvad der venter og derfor bliver det en anden oplevelse.
Bare en tanke.
Al J.
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Når man første gang tager hul på en ny, ukendt flaske, er man spændt og opmærksom på en helt speciel måde. Næste gang ved man til gengæld præcist hvad der venter og derfor bliver det en anden oplevelse.
Det tror jeg du har lidt ret i, ofte synes jeg at glas nr. 2, 3 og 4 er de bedste. Så er sanserne indstillet på hvad det er de skal igang med. Men om det udelukker noget af oplevelsen, ved jeg ikke.
MacNiels
Niels Ladefoged
Whiskynyt.dk
Please Log på or Create an account to join the conversation.
MacDeffe
Self-Styled Whisky Connoisseur
danishwhiskyblog.blogspot.com/
Please Log på or Create an account to join the conversation.
MEN jeg er blevet mere påpasselig, og sørger også for ikke at have for mange åbne flasker. For mig er en flaske ikke åben, hvos man har taget en enkelt smagsprøve - ofte har det været mig umuligt at have en nyindkøbt flaske stående uden at smage den... (Men jeg er nu blevet bedre til at holde mig fra de nye flasker - forventninges glæde er heller ike at foragte...
Mht. opbevaring: Mine flasker står i et (alt for lille) mørkt skab. Det er sikkert godt, men når jeg af hensyn til gæster har haft nogle flasker fremme, får de tit lov til at stå fremme et stykke tid - de er så rare at se på.... Når de er fremme i lyset lader jeg dem blive i kassen/røret/etc.
Anders
Please Log på or Create an account to join the conversation.
lukkes endnu.
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Er det en 3 liter Grants der står der i baggrunden...?
"A fool and his money are soon parted"
Please Log på or Create an account to join the conversation.
ja det er en 3 liters grant, har fået den i julegave for
nogle år siden, og bemærk også lige at du kan se en af
mine 2 flasker CLOC. har desværre fået byttet billederne
her på siden om, den nederste skulle være øverst.
hilsen(ham med de 2 flasker CLOC) Niels
Please Log på or Create an account to join the conversation.