Bourbon

More
16 years 8 months ago #98 by MacLars
Bourbon was created by MacLars
Nu er jeg ikke specielt velbevandret i Bourbon-verdenen, eneste erfaring jeg har med det er en glimrende en af slagsen jeg prøvede på Sct. Clemens i Århus - jeg er næsten sikker på det var en Old Rip Van Winkle, men husker det desværre ikke helt tydeligt, da det var efter en whiskysmagning, og diverse andre drams fra det gode udvalg på Bryggeriet.

Men det kan jo ikke blive ved med at gå ikke at ha\' prøvet flere Bourbons, så: hvad kan anbefales? (og ikke mindst, hvad er noget skidt?)

MacLars

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
16 years 8 months ago #453 by dmwa
Replied by dmwa on topic Bourbon
Hvad der er noget skidt - det er at gå til en whiskysmagning - og ikke have fået den fulde oplevelse, enten på grund af for mange smagsindtryk, så man ikke længere er i stand til at kunne skelne de enkelte nuancer fra hinanden - eller på grund af mængden - i øvrigt den samme holdning vi har til Whiskymessen - især den sidste i København.

Der findes et hav af bourbon - og hvilken der er værd at gå efter, afhænger jo nok en gang af den enkeltes smagsløg. Det som den ene finder superb, kan den anden ikke udstå og omvendt. Bourbon adskiller sig væsentligt fra skotsk single malt, så allerede her vil der være en oplevelse - men prøv at begræns smagningen til 6 genstande!

Slainthe

Flemming

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
16 years 8 months ago #454 by MacLars
Replied by MacLars on topic Bourbon
Hej

Ja, det er jo ikke pga. alkoholen man går til smagning. Har dog oplevet smagninger hvor man nærmest blev pisket igennem, det kunne næsten ikke gå hurtigt nok med at få tømt glassene - så ender det ofte med at man er noget svimmel til sidst, og man så synes at man sagtens kan smage lidt mere på nærliggende whiskybar.

De bedste smagninger er efter min mening også dem hvor man bruger en halv times tid pr. \"smagsprøve\", og holder en god pause når man er halvvejs, så kan man stadig få den fulde nydelse af de sidste.

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
16 years 8 months ago #455 by granly
Replied by granly on topic Bourbon
Her er 3 bourbons jeg selv synes godt om:

Buffalo Trace

Old Rip van Winkle 15 y.o. 107 proof

Booker Noe\'s (Jim Beam, small batch bourbons)

Og jeg synes det er en rigtig god ide at tage sig god tid til smagningerne. Ved den sidste jeg var til, var jeg ikke færdig med at \"vurdere\" whiskyen før den næste blev hældt op, det er lidt ærgeligt.....

granly

[Redigeret den 20/6/2003 af granly]

Please Log på or Create an account to join the conversation.

  • SørenNørgaard
  • Visitor
  • Visitor
16 years 7 months ago #458 by SørenNørgaard
Replied by SørenNørgaard on topic Bourbon
Så MacLars og Co.

Nu er chancen der for at få et større indblik i bourbon og rye. Bl.a. under inspiration af dit spørgsmål her på siten, arrangeres der nu en Bourbon & Rye Whiskey smagning - nærmest som en slags introduktion til amerikansk whiskey.

Datoen er 9. juli \'03 kl. 19.00 - stedet er Café Sidewalk, Åboulevarden 58, Aarhus C.

Jeg kunne her opremse en lang stribe bourbons og en lidt mindre række ryes du burde prøve - men lad os ses til smagningen. Teori er godt - men intet slår praksis.

Billetter købes hos Café Sidewalk eller hos Holte Vinlager, Guldsmedgade. Og prisen er 200 kr.

Cheers ala John Wayne
Søren

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
16 years 7 months ago #490 by Benny
Replied by Benny on topic Bourbon
De seneste par år, er der sket rigtig meget i Bourbon verdenen! - så derfor er der iøjeblikket masser af spændende bourbon på markedet i DK.

Buffalo Trace destilleriet var de første til at lancere en Single Barrel Bourbon, og siden er der kommet rigtig mange nye til, både fra Buffalo Trace men også fra Wild Turkey, Heaven Hill, Jim Beam o.a. !

Generelt vil jeg sige at Single Barrel og Barrel Proof Bourbon er fantastisk i smag ! - men husk endelig at varme den op i hånden!

Snyd heller ikke dig selv for de store Rye whiskyer der er kommet til landet. Specielt Sazerac Rye er uovertruffen i sin genre!!

Men prøv dig lidt frem, vær nysgerrig og parat til en oplevelse, og husk at al Bourbon og Rye står på den karamelfri-liste da det er forbudt tilsætte farvestoffer i amrikansk whisky.

Please Log på or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.085 seconds