- Posts: 59
- Thank you received: 0
OLD - PULTENEY
Jeg søger hjælp vedr. Alm. standardaftapning, 12 år Old pulteney
er den lagreg på Sherry eller Bourbon fade?
min næse siger måske sherry, men burde det ikke være bourbon.
PS: det er altså ikke mig der har budt på CLOC plakaten selvom jeg samler
hvad jeg kan finde om CLOC.
mvh. Niels
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Mon ikke Pulteney bruger en blanding af både bourbon og sherry fade ligesom mange andre destilleriaftapninger.
Det er formodentligt mest bourbon (måske udelukkende) men så med lidt sherryfade tilsat for smag og farve?
Peter
Den bedste dram er den næste dram!
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Tak for hurtig svar, håber at det er bourbon fade, da jeg synes at whiskyen er god, og jeg går udenom sherry ihvert fald som efterlagring, da jeg synes at det er ødelæggende af god whisky.
mvh. Niels
Please Log på or Create an account to join the conversation.
- WhiskyMadsen
- Offline
- Senior Member
- Posts: 79
- Thank you received: 0
Jakob
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Men et enkelt sherryfad for sødme og farve i stedet for karamel vil jeg nu foretrække
Men ren bourbon eller ren Sherry er nu det sjoveste
Peter
Den bedste dram er den næste dram!
Please Log på or Create an account to join the conversation.
sherry / bourbon; www.whiskycastle.co.uk/product.php/157/0/
sherry; www.oddbins.com/products/product ... code=61114
Old Pulteneys hjemmeside; www.oldpulteney.com/12yearsingle.html
"A fool and his money are soon parted"
Please Log på or Create an account to join the conversation.
- WhiskyMadsen
- Offline
- Senior Member
- Posts: 79
- Thank you received: 0
Det har du ret i Peter.Men ren bourbon eller ren Sherry er nu det sjoveste
Jeg sidder lige og arbejder mig igennem nogle rester, bl.a. en "Celtic legends" Aberlour 1990 Hogshead # 11521.
Da den blev åbnet i julen var den fantastisk, lugtede af slikbutik, lak og vanilie, smagte sødt i retning af ferskner på dåse.- super bourbon fad. ikke fortyndet med et eller andet middelmådigt , eller halv-godt nabofad.
Desværre har den mistet noget over de sidste måneder eller måske kan den bare ikke leve op til alt det Ardbeg jeg har smagt på det seneste (både bourbon og sherry)
Jakob
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Om ikke andet så har jeg fået fuld værdi for dem alle sammen....
Og. jeg tror ikke jeg er den eneste.
Hvis nogen er interesserede i at bytte til nogen af de Ardbegs jeg ligger inde med er jeg åben for et bytte, bare for at smage noget andet, samt for at give andre en chance for at smage noget sublimt.....
Peter
Whisky nyder,/kammerat (håber jeg )
Den bedste dram er den næste dram!
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Jo, helt klart.
Men et enkelt sherryfad for sødme og farve i stedet for karamel vil jeg nu foretrække
Men ren bourbon eller ren Sherry er nu det sjoveste
Peter
Ja OK Peter, men nu er det jo sådan at den er just. med karamel.
og til Jacob. jo det kan være lige meget havd den er lagret på når den smager godt,
og den smager godt, men derfor er det alligevel rart at vide hvad den er lagret på
mvh. Niels
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Hvis du er "ked" af karamel, så er der jo også en 17-års på 46% uden karamel, og ej koldfiltreret. (Har den i "samlingen", men den er ikke åbnet endnu)Ja OK Peter, men nu er det jo sådan at den er just. med karamel.
www.oldpulteney.com/17yearold.html
Jeg tror, som de andre skribenter, at den er lagret på et udvalg af fade. Nok flest bourbon, men sikkert også lidt sherry. Sådan er det jo med de fleste standardaftapninger.og til Jacob. jo det kan være lige meget havd den er lagret på når den smager godt, og den smager godt, men derfor er det alligevel rart at vide hvad den er lagret på
Den 12-årige er for øvrigt den mest sælgende whisky hos Royal Mile Whiskies. Den koster også dér kun næsten det halve af den 17-års:
This whisky, from Wick, in the North of Scotland is the best selling malt at Royal Mile Whiskies. Awarded the 'Bang for Your Buck' award by Kevin Erskine (thescotchblog.com) who said "Rich but clean - and nicely balanced. A real cracker. Should be in every whisky cabinet".
Slàinte
Karl Ejnar
Jeg er ikke samler - blot lidt bagud med at drikke
Please Log på or Create an account to join the conversation.
17,5 millioner af disse er bourbon fade.
Det efterlader ikke ret mange fade til sherry Og tallet for sherryfade stiger nok ikke sådan lige.
MacNiels
Niels Ladefoged
Whiskynyt.dk
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Fordelingen i procent er cirka 75 / 25.
Det er ubevidst - jeg kan faktisk ret godt li' bourbonfad.
Vinafsluttet whisky har jeg kun en enkelt flaske af - The Macallan fra The Vintage House - afsluttet på Burgundy fad.
"A fool and his money are soon parted"
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Det stemmer godt overens med den kendsgerning at et sherryfad koster 7-8 gange så meget som et bourbonfad.
Al J.
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Til Compass Box Masterclass ved Limburg Whisky Fair forrige weekend, fortalte John Glasier at fadbeholdningen i Skotland er godt 90% bourbon, knap 5% sherry og ca. 5% "andet."
Det stemmer godt overens med den kendsgerning at et sherryfad koster 7-8 gange så meget som et bourbonfad.
Det er nok også noget af forklaringen på at vi ser alle de finish aftapninger, hvor diverse whisky som har lagt på bourbon lige bliver spiced lidt ved at komme på sherry, rom, vin osv. fade.
Det jeg tænker jeg er at en producent eller aftapper, kan holde omkostningerne nede, ved at have produktet på bourbon i en periode (f.eks. 10 år) for derefter at tilføre smag mm. i en kort periode (f.eks. 6 måneder - 1 år) er det jo alt andet lige mere fornuftig end at lagre 10 år på et fad som koster 7-8 gange så meget.
Når det så er sagt, ved jeg godt at alle på dette site har deres egen holdning til finish.
Morten
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Jeg har hørt nogle ca. priser:
Et bourbon fad koster £40-50, så koster et sherry fad £500-600 og et vin fad ca. £1000
Så det er helt klart en fordel at bruge et bourbon fade. De færreste lagere deres whisky kun på vin fade, ganske enkelt fordi det vil give alt for meget smag. Og det vil blive alt for dyrt.
MacNiels
Niels Ladefoged
Whiskynyt.dk
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Nye Bourbon fade 100$
Brugte bourbon fade 50$
Nye Amerikanske vin fade 500$
Nye Franske vin fade 700$
Peter
Den bedste dram er den næste dram!
Please Log på or Create an account to join the conversation.