- Posts: 4946
- Thank you received: 33
Kommentar: Bruichladdich: Usquebaugh-baul
"A fool and his money are soon parted"
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Normen er at vande det ned til at lavere niveau. Mest for at alle fade kan starte fra samme udgangspunkt. Ca. 63-65% er vist ret normalt.
Men jeg er da nysgerrig for at vide præcis hvad Bruichladdie har tænkt sig at gøre.
--
Kim M.
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Ja på de fleste destillerier, men lige netop Bruichladdich har valgt at lægge på fad ved fuld styrke. I deres tilfælde er normalen altså 70-72%.Normen er at vande det ned til at lavere niveau. Mest for at alle fade kan starte fra samme udgangspunkt. Ca. 63-65% er vist ret normalt.
Om de så vil "fortynde" denne sprit til de ca. 70% er jo et godt spørgsmål. Jeg læste et sted, at det faktisk slet ikke er så godt at putte så stærk sprit i en trætønde, da det kan trække nogle ubehagelige stoffer ud af træet. Der er jo tale om et rimeligt kraftigt organisk opløsningsmiddel, så jeg synes det lyder meget sandsynligt.
Men hvad ved jeg - jeg er jo ikke kemiker
MacDeffe ??
Slàinte
Karl Ejnar
Jeg er ikke samler - blot lidt bagud med at drikke
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Hvad er forøvrigt dagens stærkeste bud på en whisky?
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Måske gælder bekymringen ovenfor mest for nye tønder, det er vist derfor man besluttede at nedvande bourbon før fadpåfyldning. Bourbon nydestillat er vel egentlig meget lig grainwhisky, da det er destilleret ved brug af kolonnekedel.
En anden grund var, at pga de særligt varme omgivelser, stiger abv'en faktisk under lagring, men det er næppe et problem, der optager folkene på Islay (eller i Skotland i det hele taget)
Slàinte
Karl Ejnar
Jeg er ikke samler - blot lidt bagud med at drikke
Please Log på or Create an account to join the conversation.
"A fool and his money are soon parted"
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Jeg har en Signatory Highland Park (14yo) stående med en abv. på 60,8, men mener at have smagt en CS Connemara i Amsterdam engang, der var 65,3%. Det er i hvert fald noget af det stærkeste jeg har haft fingre i.Hvad er forøvrigt dagens stærkeste bud på en whisky?
--
Kim M.
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Hvad er forøvrigt dagens stærkeste bud på en whisky?
Jeg har en (endnu uåbnet) St Magdalene 19 år i skabet fra Rare Malts serien. Den er på 63,8%.
Da det er en lowland whisky, er den vel triple destilled?
Mvh
Michael
Please Log på or Create an account to join the conversation.
I skabet har jeg en uåbnet Rosebank 20år fra RareMalt serien på hele 62,3%
Ved vores Lowlandsmagning i AWL i november blev der budt på en Linlithgow på 63%, men i lige præcis dennes tilfælde synes jeg at det ødelagde både smagen og duften... den var simpelthen for stærk
I kontrast til Linlithgow'en har jeg til gengæld smagt en George T. Stagg Bourbon Amerikaner-smagning holdt af ingen mindre end Jim Murray. Den holdte - så vidt jeg husker - en Alc.vol på ikke mindre end lige godt 69% uden at den blev for stærk - sikke en forskel der kan være på spritten/lagringen.
Denne 'Stagg' var i al fald en oplevelse - prøv den
Mvh
Claus
So many malts - so little time...
themaltdesk.blogspot.com/
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Mvh Tommy
Please Log på or Create an account to join the conversation.
De har også en sterk single grain fra Invergordon på 67,8 %: www.coventgardenwhiskyshop.co.uk ... ingle.html
Ung grain kan ha høy styrke ved fatstyrke, da de kan ha vært fylt opp ved 80%.
Og rum'en går opp i 75,7 %...
Noen som vet hva styrken i sin tid var på Springbank's Triple S?
Please Log på or Create an account to join the conversation.
På 67%.
Al J.
Please Log på or Create an account to join the conversation.