- Posts: 109
- Thank you received: 5
Peated Bunnahabhain
Kan pt. købes ved RMW.
www.royalmilewhiskies.com/catego ... _id=D_BUNN
Ses
Morten
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Jeg mener at have hørt den phenol mængde de plejer at få leveret deres byg i, er på 1,5 ppm, men ved en fejl fik de leveret malt byg på 15 ppm.
De uafhænge aftappere har været fyr og flamme for at få fat i nogle af de "fejl" fade, men Bunne har holdt dem for sig selv. Dog kan man se at der er sluppet nogen ud som den du beskriver.
MacNiels
Niels Ladefoged
Whiskynyt.dk
Please Log på or Create an account to join the conversation.
> Lading <
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Kort sagt kunne den norske importøren av Bunnahabhain fortelle:
Her er greia, en gang for alle:
De lagde en liten batch for noen år siden, som et eksperiment. Det var ikke noe uhell, hverken hos Port Ellen eller Bunna.
Bunnahabhain ønsker å gjøre dette oftere, men de som jobber med branding og PR, og dessuten EIER destilleriet, ønsker heller å holde fokus på "The gentle Islay malt", fremfor å "forvirre" kunden.
SÅ: den lille batchen med peata Bunna som finnes, blir porsjonert ut. Et par fat til festival, et fat til en Indietapper, kanskje vi ser et par fat til på årets festival? Det er uansett ikke nødvendig å kvitte seg med alt på en gang.
Konklusjon: Vi "vet" at det finnes. Vi kommer ikke til å se det kommersielt med det første. Ikke tenk for mye på det. Vi kommer ikke til å prate om det...
Arve M Lervik
Norsk MaltWhisky Lag
www.nmwl.no
> Quidquid latine dictum sit altum viditur <
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Det jeg syntes er mest overraskende ved den er at de har valgt at kalde den Moines. Eller er jeg den eneste der syntes det virker lidt for tæt på Moine Mohr fra Bruichladdich?
Peter
Den bedste dram er den næste dram!
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Arve M Lervik
Norsk MaltWhisky Lag
www.nmwl.no
> Quidquid latine dictum sit altum viditur <
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Peter
Den bedste dram er den næste dram!
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Så at det er egentlig underlig at det ikke har blitt brukt mer.
Arve M Lervik
Norsk MaltWhisky Lag
www.nmwl.no
> Quidquid latine dictum sit altum viditur <
Please Log på or Create an account to join the conversation.
MacDeffe
Self-Styled Whisky Connoisseur
danishwhiskyblog.blogspot.com/
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Han skriver at Bunnahabhain's normale malt har under 2 ppm phenoler og sådan har det været siden midt 1960'erne.
Malten kommer primært (90%) fra "Simpson's Berwick". Port Ellen levere de sidste 10%.
I 1991 og 1997 blev der lavet eksperimenter med peated malt på 28 og 38 ppm. Det var altså ikke nogen fejl.
John MacLellan (manager) citeres i bogen: "The whisky was really good" the only problem "was that it took seven or eight weeks to get rid of it afterwards. All of that semi-peaty spirit had to go for blending, and Highland [Distillers = ejerne] took the view that it was too long a spell to have to put up with it".
Der findes altså to batches af peated Bunna fra 1991 og 1997. Og noget "semi-peaty", hvis det ikke alt sammen er gået til blends.
Det betyder faktisk at de aftapninger, som f.eks. Signatory udsender, kan være fra de egentlige peat eksperimenter, eller de kan være fra de efterfølgende "semi-peaty" batches.
Det undre mig i øvrigt, at det skulle tage 7-8 uger at få røgen skyllet ud af systemet? Hvis ellers de tømmer alle kar og kedler, og rengøre dem, hvor kan røgen/phenolerne så blive hængende? Om ikke andet, skulle man da tro at systemet var rent efter en eller to batches, men 7-8 uger???
Bogen forsætter med at fortælle at i 2003 blev der lavet en batch på 250 t malt med 38 ppm (svarer vel til ca 100.000 l spiritus). Dette var ikke et eksperiment, men regulær produktion, som gentages i de følgende år.
Så det er vel et rimeligt gæt at i 2003 + 8-10 år kommer der en peated Bunna som standard aftapning.
Mvh
Michael
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Bunnhabhain ‘Moine' (59.6%, OB, bottled 20/5/2004 for the festival, cask #3180) Here's a good example of the peated run they did six years ago "“ btw ‘Moine' means peat in Gaelic. Colour: white wine. Nose: nice and elegant peat. Great smokiness but all quite light. Some grassy and feinty notes, but almost no fruits. Mouth: bold and quite fruity this time (strawberry, gooseberry, fresh pineapple). Lots of smoke. Long finish, with a little pepper. A beautiful whisky, perhaps just not as big and majestic as Port Charlotte, but I tasted the latter only at 2 and 3yo. Ratings for the Moine: 90 points (Olivier 90).
Se billeder her også
www.whiskyfun.com/ArchiveJune04.html#180604
MacDeffe
Self-Styled Whisky Connoisseur
danishwhiskyblog.blogspot.com/
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Jeg ved nu ikke om man kan sige de stjæler eller genbruger navnet. Moine betyder som før omtalt jo tørv
Moine Mhor betyder simpelthen "Stor tørv" eller sådan noget
Mhor er den lidt mere gæliske stavemåde for "More"
Ikke det engelske more (mere), men den gæliske -more (stor). Kendt fra Bowmore m.m.
MacDeffe
Self-Styled Whisky Connoisseur
danishwhiskyblog.blogspot.com/
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Fritte
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Det undre mig i øvrigt, at det skulle tage 7-8 uger at få røgen skyllet ud af systemet? Hvis ellers de tømmer alle kar og kedler, og rengøre dem, hvor kan røgen/phenolerne så blive hængende? Om ikke andet, skulle man da tro at systemet var rent efter en eller to batches, men 7-8 uger???
Caol Ila laver deres røgfrie Caol Ila Highland ca. 4 måneder om året.
Ovenpå produktionen af deres normale 35 ppm variant, regner de med tre ugers intensive rengøring inden de kan gå i gang med den urøgede.
Jeg synes at jeg kan have problemer nok med at få en super-phenolic whisky skyllet ud af et glas eller en måleprop, så det undrer mig slet ikke at det tager uger at få de sidste spor ud af et produktionsanlæg med mange store flader.
Al J.
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Der er kommet to versioner fra Signatory. Begge fra 1997. Det drejer sig om en 46% unchill version og en Cask str. version. Det er fra sherry butts og vi prøvesmagte forleden og var så positivt overraskede at vi straks bestilte mere i Skotland. Vi er ikke i tvivl om at det bliver en populær aftapning.
Claus FC Vin
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Det er der også andre der er blevet så derfor må vi melde den totalt udsolgt allerede nu efter den kun har været på lager i 9 dage. Vi har bestilt mere og håber at vi igen kan leverer om 2 - 3 uger.
Alle dem der har mailet til os må derfor have lidt tålmodighed inden vi kan levere til en butik i deres område.
Claus FC Vin
Please Log på or Create an account to join the conversation.
- JimTaggart
- Offline
- Platinum Member
- Posts: 398
- Thank you received: 7
Venlig hilsen
Lars Knudsen
Please Log på or Create an account to join the conversation.
/Laur
Please Log på or Create an account to join the conversation.