Lagavulin Warehouse Demonstration og Caol Ila Premium Tour
Under alle omstændigheder har Lagavulin nu - i en kortere periode - en Warehouse demonstration tour med Ian Macarthur, head warehouseman med 39 år på Lagavulin.
Den afholdes hver tirs/tors kl 10
Se mere her:
www.discovering-distilleries.com ... ations.htm
Jeg havde fornøjelsen at deltage på idag på Lagavulin
Vi smagte:
1. Newmake
2. Lagavulin 2000 8yo lige fra bourbonfad - ca. 58%
3 Lagavulin 1997 12yo fra 2.fill bourbonfad ca. 57%
4 Lagavulin 16yo fra sherry butt - den 16yo som den burde være, nemlig ved fadstyrke CA. 54%
5. Ældste fad på Lagavulin - et 1966 43yo på 43%
...derefter var der genopfyldning af hvad man nu kunne tænke sig
Pris 12,5 £ inkl et Glencairn glas med Lagavulin print
Jeg vender tilbage med hvad Caol Ila Premium tour'en indeholder - skal på den i morgen
/claus
So many malts - so little time...
themaltdesk.blogspot.com/
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Fortsat god tur, knægte.
Hering
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Ingen billeder for det første - Det er simpelthen dikteret af Diageo, men underligt at der ikke var nogen problemer med hos Lagavulin (selv om det også er Diageo)
Nå, men vi fik smagt på det varme øl, ca. 8% fik et par gode kig ind i Stills og fik næsen i både pot-ale og den ca 0% sprint i kedlen med al 'skidtet' i.... (føj)
Flg. produkter var på smagning:
1. Newmake 70,1%
2. Caol Ila Unpeated 8yo 64,9% - overraskende godt !!!! Der kommer en 10yo om et par måneder som vil blive spændende at prøve. Unpeated er i øvrigt lagret på first fill fade
3. Caol Ila 12 43%
4. Caol Ila Destillers Edition Moscatel Finish 43% (ikke lige min kop te)
5. Caol Ila DIstillery Only bottling NAS (ca. 10år) 58,4% Flot og krydret og et mix af både amerikansk og europæisk eg - LÆKKER!!!
Afslutningsvis gik der en dram rundt af Caol Ila Feis Ile 2009 på 58% en 12yo med 6mdr finish på sherryfad...Glemte lige at der også her fulgte et Caol Ila Glencairn glas med....
/claus
So many malts - so little time...
themaltdesk.blogspot.com/
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Ingen billeder for det første
Sandsynligvis på grund af eksplosionsfaren. Caol Ila er langt fremme med både skiltning, og det rigtige udstyr installeret korrekt. Et destilleri er ligeså eksplosivt, som et raffinaderi eller en olieplatform.
Et kamera til brug i eksplosionsfarlige områder koster på den anden side af 10.000, men så er det også på min. 2M pixel.
Skulle der være nogen nørder her på sitet, kan I bare søge på ATEX direktivet.
Vh
En nørd"¦..
Per
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Ingen billeder for det første
Sandsynligvis på grund af eksplosionsfaren. Caol Ila er langt fremme med både skiltning, og det rigtige udstyr installeret korrekt. Et destilleri er ligeså eksplosivt, som et raffinaderi eller en olieplatform.
Et kamera til brug i eksplosionsfarlige områder koster på den anden side af 10.000, men så er det også på min. 2M pixel.
Skulle der være nogen nørder her på sitet, kan I bare søge på ATEX direktivet.
Vh
En nørd"¦..
Per
Nej, jeg kan leve med det - jeg har billeder fra da jeg var der tidligere i 2007 - og da ejede Diageo også stedet...og mærkeligt når man må tage billeder et andet Diageo-ejet sted (Lagavulin), ikke?
Selv personalet på Caol Ila synes det er underligt, da der tidl. har været tilladt, men kæmpen Diageo har vel slået til igen...
Flere andre destillerier er desværre ved at komme på 'no photography'-bølgen...håber ikke det fortsætter - andre igen tillader dog fotografering, men uden flash
Kiggede iøvrigt på dit fine ATEX direktiv, destilerier er ikke nævnt men skal vel puttes ind i en af de andre kategorier?
/claus
So many malts - so little time...
themaltdesk.blogspot.com/
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Forklaringerne var forskellige, men enkelte steder var det på grund af risikoen for eksplosionsfare.
Bullshit - I selvsamme Warehouses var der monteret ikke-godkendte Eex belysningskilder og andet ikke-Eex elektrisk udstyr.
Hvis man virkelig mener at områderne på et destilleri kan forårsage eksplosionsfare, bør områderne klassificeres, zoneinddeles og godkendes af myndighederne eller et uafhængigt klassificeringsselskab som f.eks Lloyds eller DNV.
Og så skal mobiltelefoner og andet elektrisk udstyr forbydes.
"A fool and his money are soon parted"
Please Log på or Create an account to join the conversation.
På Glenmorangie var det tilladt at fotografere overalt, også med blitz (så vidt jeg husker) fotografering i nærheden af spiritsafe var dog overhovedet ikke tilladt. Men der var også gang i nogen af still'sene så dampene har sikkert været ret høje.
Peter
Den bedste dram er den næste dram!
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Kiggede iøvrigt på dit fine ATEX direktiv, destilerier er ikke nævnt men skal vel puttes ind i en af de andre kategorier?
Tjaaa man kan vel kalde det en form for kemisk industri, det er egentligt ikke det væsentlige, det afgørende er, at det i produktionen eller andre steder er risiko for, at der er eksplosive dampe. Et nydestillat er vel på 65-75% alkohol. Alkohol (ethanol) afgiver eksplosive dampe ved ca 13 °C, og antændes ved en temperatur på 363 °C. (se mere på: www.kemikalieberedskab.dk/ikkort/22/ik.kort .[].229.html ).
Eksplosionsfarlige områder opdeles i zoner, afhængigt af hvor lang tid der er eksplosionsfare.
Zone 0: konstant, lang tid (mere end 1.000 timer/år)
Zone 1: Lejlighedsvist og under normale forhold (10-1.000 timer/år)
Zone 2: Sjældent, kortvarigt og på grund af en fejl (under 10 timer/år)
Jeg gætter på, at indvendigt i destillationsapparatet er der zone 0, i lokalet omkring zone 2. Warehouseet kan være lidt svært, men når der bliver stukket om, så vil der i en vis afstand af tønderne være zone 1, men resten vil være zone 2, der kan jo forekomme læk mm.
En længere udredning, men det korte og det lange, hvis man skal være sikker på, ikke at få de dyre dåber til at gå op i røg, skal man holde alle tændkilder udenfor.
Vh
Per
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Og klassificerede områder skal være forsynet med Eex godkendt udstyr, hvilket er en temmelig bekostelig affære.
I Dalmores Warehouse hang der en almindelig lampe med glødepære som blev tændt på en almindelig afbryder.
Se + 1.800 billeder fra Lagavulin her: www.flickr.com/search/?q=lagavulin
"A fool and his money are soon parted"
Please Log på or Create an account to join the conversation.
"A fool and his money are soon parted"
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Hvis det skal give nogen mening, skal man så forbyde alle personer at medbringe deres ikke klassificerede og ikke godkendte udstyr uanset om udstyret er tændt eller ej.
I zone 2 kan man, hvis f.eks. tester med en gasdetektor, bruge normalt udstyr.
Og klassificerede områder skal være forsynet med Eex godkendt udstyr, hvilket er en temmelig bekostelig affære.
Ikke nødvendigvis, nu kender jeg ikke de gamle engelske regler, men i DK måtte man indtil 1.1.2003 bruge ganske normalt udstyr i zone 2, bare det var min. IP44.
vh
Per
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Det jeg mener er - hvis et destilleri skal klassificeres efter samme regler - så skal man køre den helt ud og efterleve alle regler. Det vil sige alle kameraer, mobiltelefoner osv skal blive i receptionen.
"A fool and his money are soon parted"
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Hvis man vil nørde lidt med CENELEC og IEC regulativer mm., er der rig muligheder her:
www.ehawke.com/technical/cenelec.html
Se eventuelt også: www.hse.gov.uk/comah/sragtech/te ... eaclas.htm
Jeg har netop forespurgt i Skotland om man er pålagt forskellige foranstaltninger fra HSE.
Mere senere.
"A fool and his money are soon parted"
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Jeg har netop forespurgt i Skotland om man er pålagt forskellige foranstaltninger fra HSE.
Det bliver spændende at høre, hvilke regler der er underlagt, det er nok de samme som i DK. Se mere på dette link fra AT: www.at.dk/sw5840.asp
vh
Per
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Både på Talisker, Glen Ord or Royal Lochnagar var warehouse en del af standardturene. På Talisker er der også mulighed for en større tur end den normale (en gang om dagen)
Eksplosionsfaren på et destilleri er størst i Mill Room. Den er meget reel, det er nemlig sket før. Det er ren og skær af forsigtighedsgrunde at Diageo har forbuddet over hele destilleriet
Macdeffe
Self-Styled Whisky Connoisseur
danishwhiskyblog.blogspot.com/
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Den er meget reel, det er nemlig sket før.
Ved du hvor?
Per
Please Log på or Create an account to join the conversation.
- eriksenmartin
- Offline
- New Member
- Posts: 2
- Thank you received: 0
Jeg kan varmt anbefale rundvisningen, det var Islay's største opmuntring omend bruichladdich også var en fornøjelse.
Jeg brugte tiden derovre på at se først Lagavulin, dernæst Ardbeg, Laphroaig, Bruichladdich og så Bowmore. Jeg nåede med stor begrædelse ikke forbi Caol Ila da de lukkede 2 timer før jeg havde sat i hovedet. Så der er endnu 3 destillerier derovre der står for tur næste gang turen går til Skotland.
Det kan klart anbefales med en tur til Islay - det var en super fed tur derovre!
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Hering
Please Log på or Create an account to join the conversation.