Celtic Whisky - Kornog / Glann ar mor lukker

More
5 years 2 months ago #33100 by MacNiels
Pressemeddelelse (google translate):

Pressemeddelelse - Pleubian, 1 jul 2015

Destilleriet Glann ar Mor DÉFINITIVEMNT LUKKET sine døre i 15 August

Destilleriet Glann ar Mor (Celtic Whisky Cie), som producerer whisky og Kornog Glann ar Mor vil lukke dørene den 15. august.

Denne ophør af aktivitet er den direkte konsekvens af etableringen af ​​INAO siden begyndelsen af ​​året for den beskyttede geografiske betegnelse (BGB) "Whisky Breton." Denne IGP hvis legitimitet, som dens specifikationer definerer, hvad der kan eller ikke kan være en "Breton Whisky" bestrides af Martine og Jean Donnay. Det resulterer sætter spørgsmålstegn den økonomiske model for deres eentreprise, herunder udvikling, som var nødvendig for ham.

Startede i maj 1997 den smukke historie om Celtic Whisky Cie og dens destilleri i Pleubian Cotes d'Armor samt trist epilog ved, at overraskende efter 18 års indsats og ofre. Dette, mens aktivitet blev boomer med en vækst på 25% i forhold til sidste regnskabsår til den 31. marts, med salg, hvis fremgang er især accelereret i eksport.

BGB som ikke desto mindre har lovet godt bag:
Faktisk havde eventyr af den IGP startede godt. Den Donnay var begejstrede for projektet af en betegnelse for at beskytte og forbedre whisky produceret i Storbritannien. Desværre, mellem de første møder i juni 2009 og oprettelsen af ​​BGB tidlige 2015 projektet har efterhånden udviklet sig til en IGP at Glann ar Mor anses for skadelig for sine aktiviteter.

Dens vilkår favorisere et standardiseret produkt, der svarer til en økonomisk model for industriel type. Den "union" Breton whisky, der er ikke for os forkynde Martine og Jean Donnay. Være gældende sideløbende industrielle håndværkere er i stand til at udtrykke deres forskel ved at gå ned den kvalitative tilgang og udtrykke deres kreativitet.

Så for en Single Malt whisky skal afholde sig fra at tilføje farve E150a, ingen filter "kold" ved at fjerne værdifulde aromatiske kongenere påskud gøre whisky klar, og det er "reduceret" uden vand whisky ved 40%, som er gjort for "blandinger", der sælges i supermarkeder. Alligevel vedtage en pragmatisk holdning Glann ar Mor havde accepteret indrømmelser på disse punkter, oprettelsen af ​​IGP antager, at hver af de fire destillerier gøre bestræbelser i denne retning.

BGB har udviklet sig til uacceptable forhold for håndværkere:
Men hvad der er blevet helt uacceptabelt, det er de endelige vilkår for BGB, som de blev godkendt af INAO, og med en af ​​de fire bretonske producenter.

For eksempel blev rug whisky Single Malt, som blev udviklet efter flere års indsats fra Glann ar Mor nu forbudt.

Faktisk ved ikke klæber til IGP, denne whisky har mere ret til at sige eller endda til at forstå dens oprindelse er Breton. Og hvis destilleriet klæber til IGP, så er denne Single Malt, der kun har ret til at sige, at han er en "Single Malt" findes helt devalueret.

Hvad skal man gøre? I et tilfælde som i den anden den økonomiske model ikke længere besidder blev denne whisky, som var et centralt element i udviklingen simpelthen dømt til at forsvinde.
Dette er blot ét eksempel på de problemer, der har skubbet Glann ar Mor beslutter at indstille driften, men det er den mest demonstrative og lettere at forstå; andre whisky findes i samme situation.

Ikke at nævne, at de endelige vilkår for BGB også har forbudt de små skuffer, mens kobber pot stadig destilleri. En ægte perle, som Glann ar Mor var ivrig efter at producere nogle single malt, som hun blev igen også enige om at indrømmelser på andre punkter. Og kvaliteten af, hvad dette kan stadig forekomme i dette område havde været largment demonstreret.

Ved ikke at være i stand til at henvise til den bretonske oprindelse sine whisky Distillery kunderne stadig fortsætte med at følge, men handicap uden for Frankrig ville være uoverstigelige. Eksportørerne klassificere deres whisky efter region: Skotland, Irland, Japan ... Så, hvordan at præsentere og sælge en whisky uden oprindelse? Så meget desto mere, når det er en lokal produkt med en karakter og en position svarende priser.

Den sørgelige resultat af BGB "Breton Whisky"
Virksomheden beskæftiger seks personer, der eksporterer sine whisky i Tyskland, England, Sverige, Danmark, Østrig, Canada, Singapore, Taiwan ... Det modtager over 7000 besøgende om året. Single Malts og dens Kornog Glann ar Mor er gentagne gange blevet belønnet i konkurrencer og specialiserede guider, herunder seks "flydende guld Awards" (vurderet 94 af 100 whisky eller mere) i "Whisky Bible" Jim Murray og Jean Donnay som holder hemmelighederne blev tildelt titlen "Whisky Distillery manager Year" i 2014.

Den Donnay forstår ikke, hvorfor eller hvordan en navngivning projekt, var de ubetingede tilhængere af årsagen, kan meget vel føre til en BGB, der klart favoriserer produktionen af ​​en standardiseret whisky i retning af en model industrielle økonomisk. Og frem for alt, der efterlader mere frihed til rummet alligevel uundværlig for håndværkere at eksistere ved siden af ​​de store producenter. Til dato BGB "Breton Whisky" blev valideret i Frankrig, den europæiske validering er i gang i Bruxelles, og resultatet vil være kendt i et par måneder.

Den Glann ar Mor destilleri, ligesom hans to brødre også modsætning til den IGP projektet har sendt to breve til INAO begyndelsen af ​​2012, at anmode om bekræftelse af den situation, der følger af, at af de fire bretonske producenter, tre var klart Rapporteret være ugunstige.
Glann ar Mor stadig afventer svaret fra INAO ..... Det er naturligvis for sent nu, men Martine og Jean Donnay afgjort ikke forstår. Men de en dag ville vi forklare, hvordan du opsætter BGB eller BOB, hvad de bringer positive og hvem de gavne.

Kontakt:
Martine og Jean Donnay
Glann ar Mor Distillery
2, Allee des Embruns
22610 Larmor-Pleubian
FRANKRIG

Email: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Tlf: +33 (0) 2 96 16 58 08

Niels Ladefoged
Whiskynyt.dk

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
5 years 2 months ago #33101 by caskdk
Vi får en oversat pressemeddelse senere. Men trist er det og en dårlig dag for elskere af god whisky.
De store vinder over de små...........

Planerne for Gartbeck bliver ikke berørt af lukningen.

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
5 years 1 month ago #33150 by MacNiels
Gode nyheder, Celtic Whisky lukker ikke som først antaget.

www.thespiritsbusiness.com/2015/08/glann...=486&date=2015-08-05

Niels Ladefoged
Whiskynyt.dk

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
5 years 1 month ago #33151 by Macdeffe
Ikke en forbavsende udvikling

Det var nok en af de mere besynderlige grunde jeg har set for at ville lukke et destilleri, og virkede på mig mest som et mediestunt. Ikke over for kunder, men overfor myndighederne

Steffen

Self-Styled Whisky Connoisseur

danishwhiskyblog.blogspot.com/

Please Log på or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.116 seconds