Bakery Hill whisky

David Baker er klar til at udgive sin første Bakery Hill whisky efter 6 års udgifter.

Den tideligere biokemiker arbejdede for et større fødevare firma inden han gik fuldtid ind for whisky produktion. Han brugte 3 år på at undersøge det australske whisky produktion. Han udtaler at det aldrig vil blive til et stort produktions apperat. Davids to sønner, Andrew på 24 og Matthew på 21 arbejder også på distilleriet. Produktionen ligger på 5000 flasker for de sidste 3 år. Baker's wash bliver nu fremstillet på The Mountain Goat brewery i Richmond. David destillerer denne wash to gange i 1000-liter pot stiles fremstillet i UK efter sin egne specifikationer. "It was with trepidation that I did my first batches because you have to wait two years to taste the results," Baker says. "It might have been a flop."

Men Bakery Hill whiskies har allerede modtaget ros for sit whisky af Jim Murray, inklusiv en anmeldelse i Jim Murray's Whisky Bible 2004. Bakery Hill Classic Malt score 85 ud af 100 og Jim Murray beskriver den som "easily the most stylish Australian malt I have found".

Whiskyen modner i bourbon og French oak port barrels der er blevet skildt ad og samlet til 50 og 100 liters fade hos Diamond Creek's Heritage Cooperage for at få modningen til at gå lidt stærkere.

Baker udtaler at en større overflade giver en hurtigere modning og mindsker fordampning "angels' share".

Der kommer tre varianter fra Bakery Hill whiskies, en Classic Malt, en Double Wood (begge unpeated) og en Peated Malt, alle i 500ml flasker til en pris af $75.

Baker vi logså frigive forskellige cask-strength whisky hvert år.

Der kan findes mere om destilleriet på deres side: Bakery Hill Destillery

Smags noter:
Bakery Hill Classic Malt (46 per cent A/V)
Light-medium gold.
Nose: vanillin, sweetish, syrupy, cedarwood.
Palate: lively malt, sweet grain, prickly, hints of spice and ginger.
Finish: sweet, lingering, complex.

Bakery Hill Double Wood (46 per cent A/V)
Rich gold.
Nose: solid malt blast.
Palate: oily, rich malt, spice/peppery notes.
Finish: dry and peppery.

Bakery Hill Peated Malt (46 per cent A/V)
Medium gold with greenish tinge.
Nose: phenolic, oilcloth, seaweed.
Palate: initially malt-sweet with fruity notes, followed by a seaweed, iodine, and salty flavour explosion.
Finish: dry, spicy, complex.