Highland Park: Dark Origins

I løbet af juli måned kommer der en ny aftapning fra Highland Park. 

Dark Origins Whisky

A churchman by day and smuggler by night, Magnus was always two steps ahead of the exciseman and it’s his stories and personality that are reflected in Dark Origins. What makes this whisky so special and partly why it’s called Dark Origins is that it uses twice as many first fill sherry casks than our classic Highland Park 12 year old resulting in a naturally darker, richer flavour with the signature sweet smoke Highland Park fans have come to love. 

Dark Origins will be available from specialist independent whisky retailers, at the Highland Park distillery and www.highlandpark.co.uk from around £65.

Tasting notes:

Colour: Rich mahogany

Nose: Sherried spice and ripe bananas combine with toasted hazelnuts and baked apple

Palate: Well-balanced, dry peat at first mellowing out to maraschino cherries, warm dark chocolate entices the palate

Finish: Enduring sweet smoke

Log-på for at kommentere

BigMac's Avatar
BigMac replied the topic: #31665 9 years 7 months ago

Que?

Undskyld, men jeg er måske bare en sur gammel rotte, som går efter lugten af ost.

I gamle dage gik jeg efter whisky, men nu er det rent design.

Mvh
Stig


Du får det hårdt nu, Stig... ligeså hårdt eller hårdere end os andre gamle garvede nørder.
Scotspain replied the topic: #31646 9 years 7 months ago
Que?

Undskyld, men jeg er måske bare en sur gammel rotte, som går efter lugten af ost.

I gamle dage gik jeg efter whisky, men nu er det rent design.

Mvh
Stig
tdh1 replied the topic: #31645 9 years 7 months ago

Det bliver svære og svære at se hvad vi whiskyelskere skal bruge disse aftapninger til.
Stig


Ja og ikke mindst når man kun skal spendere en 50'er mere for at få en fremragende 10 årig GD PX single cask ved fuld fadstyrke. Så giver det ingen mening med en overpriced HP NAS aftapning.
Scotspain replied the topic: #31643 9 years 7 months ago
Jeg går med Karl Ejnar.

Det bliver svære og svære at se hvad vi whiskyelskere skal bruge disse aftapninger til.

De må snart indse, at samlere mener det samme!

In a big country

Stig
tdh1 replied the topic: #31638 9 years 7 months ago
Så fik jeg også smagt Dark Origins. Må sige jeg var ikke vildt imponeret. Synes den virker mere skarp end de 46,8% og jeg synes man kan fornemme en vis metalliskhed i den. Duften er bedre end smagen. Anyway jeg ville have en flaske med hjem men det blev ikke en Dark Origins. Derimod faldt valget på en GlenDronach 2003 10 års (Denmark Only) PX cask #3846 55,1%.
MCGlen's Avatar
MCGlen replied the topic: #31535 9 years 7 months ago
Smagte den også på festivallen. Rigtig dejlig whisky.

Ærgrer mig faktisk over at jeg ikke købte en flaske på festivallen.

Men de 4 timer gik sgu' hurtigt, og så skulle man pludseligt ud.
DanielChristensen's Avatar
DanielChristensen replied the topic: #31530 9 years 7 months ago
Fik smagt den på Whisky & Rom Festivalen i Kbh. Er ellers ikke så imponeret over HP, men denne synes jeg er super. 92/100, men nu er jeg også et rigtigt "sherry-hoved" :-)
BigMac's Avatar
BigMac replied the topic: #31494 9 years 7 months ago
Her er en rapport fra Highland Parks 'Dark Expedition' og lidt fra den danske lancering i Skagen

themaltdesk.blogspot.dk/2014/09/the-dark...anish-launch-of.html
BigMac's Avatar
BigMac replied the topic: #31269 9 years 8 months ago
Jeg har smagt på 'Dark Origins'...

Du kan læse mere her:
themaltdesk.blogspot.dk/2014/08/highland...gins-distillery.html
Macdeffe's Avatar
Macdeffe replied the topic: #31110 9 years 9 months ago

Jeg må sige, at jeg på det seneste oftere er blevet skuffet end glædelig overrasket, når jeg har prøvet en af de nye NAS udgaver fra de forskellige destillerier. Så fra nu af er det "smage før købe" for mit


Gør som mig. Drik Bourbon :-)

Steffen
Duffer's Avatar
Duffer replied the topic: #31107 9 years 9 months ago
De har trods alt udeladt alt for meget vand og kølefiltreret er den heller ikke.
Om det så er nok til et køb - ja det må den enkelte afgøre :-)

NAS og £65 bliver et pænt nej tak herfra...
BigMac's Avatar
BigMac replied the topic: #31106 9 years 9 months ago
Jeg tror den korrekte er 'dobbelt så mange 1st fill sherry fade' end den 12års ... hvis man lytter godt efter :)

Iflg. TWE så er sammensætningen som følger:

80% first fill sherry casks (of which 60% is European oak and 20% American) and 20% refill sherry.
karlejnar's Avatar
karlejnar replied the topic: #31104 9 years 9 months ago
Åh nej, endnu en NAS til alt for høj pris, var det første jeg tænkte!

Så studsede jeg over det med at de har brugt dobbelt så mange sherryfade i forhold til 12års. Så skal de da have deres tour guides banket på plads. For her har de i mange år gået og bildt de besøgende ind, at man udelukkende bruger sherryfade til Highland Park whisky. Hvis man i forvejen kun bruger sherryfade, hvordan kan man så bruge dobbelt så mange i en aftapning i forhold til en anden?
(og hvad mon de mange ex-bourbon fade, vi passerede på deres lager, var beregnet til?) :huh:

Men never mind, vi har vel eftehånden lært at tage alle disse "røverhistorier" med et stort gran salt ;)

Jeg må sige, at jeg på det seneste oftere er blevet skuffet end glædelig overrasket, når jeg har prøvet en af de nye NAS udgaver fra de forskellige destillerier. Så fra nu af er det "smage før købe" for mit vedkommende. :unsure:

Især når der samtidig tages ublu overpriser for ungt umodent whisky, der er "sminket" med ældre whisky eller et meget aktivt frisk sherryfad. :S