Highland Park: Dark Origins
- Detaljer
- Publiceret: Onsdag, 2. juli 2014 08:50
- Skrevet af MacLars
I løbet af juli måned kommer der en ny aftapning fra Highland Park.
Dark Origins Whisky
A churchman by day and smuggler by night, Magnus was always two steps ahead of the exciseman and it’s his stories and personality that are reflected in Dark Origins. What makes this whisky so special and partly why it’s called Dark Origins is that it uses twice as many first fill sherry casks than our classic Highland Park 12 year old resulting in a naturally darker, richer flavour with the signature sweet smoke Highland Park fans have come to love.
Dark Origins will be available from specialist independent whisky retailers, at the Highland Park distillery and www.highlandpark.co.uk from around £65.
Tasting notes:
Colour: Rich mahogany
Nose: Sherried spice and ripe bananas combine with toasted hazelnuts and baked apple
Palate: Well-balanced, dry peat at first mellowing out to maraschino cherries, warm dark chocolate entices the palate
Finish: Enduring sweet smoke
Que?
Undskyld, men jeg er måske bare en sur gammel rotte, som går efter lugten af ost.
I gamle dage gik jeg efter whisky, men nu er det rent design.
Mvh
Stig
Du får det hårdt nu, Stig... ligeså hårdt eller hårdere end os andre gamle garvede nørder.
Det bliver svære og svære at se hvad vi whiskyelskere skal bruge disse aftapninger til.
Stig
Ja og ikke mindst når man kun skal spendere en 50'er mere for at få en fremragende 10 årig GD PX single cask ved fuld fadstyrke. Så giver det ingen mening med en overpriced HP NAS aftapning.
themaltdesk.blogspot.dk/2014/09/the-dark...anish-launch-of.html
Du kan læse mere her:
themaltdesk.blogspot.dk/2014/08/highland...gins-distillery.html
Iflg. TWE så er sammensætningen som følger:
80% first fill sherry casks (of which 60% is European oak and 20% American) and 20% refill sherry.
Så studsede jeg over det med at de har brugt dobbelt så mange sherryfade i forhold til 12års. Så skal de da have deres tour guides banket på plads. For her har de i mange år gået og bildt de besøgende ind, at man udelukkende bruger sherryfade til Highland Park whisky. Hvis man i forvejen kun bruger sherryfade, hvordan kan man så bruge dobbelt så mange i en aftapning i forhold til en anden?
(og hvad mon de mange ex-bourbon fade, vi passerede på deres lager, var beregnet til?)
Men never mind, vi har vel eftehånden lært at tage alle disse "røverhistorier" med et stort gran salt
Jeg må sige, at jeg på det seneste oftere er blevet skuffet end glædelig overrasket, når jeg har prøvet en af de nye NAS udgaver fra de forskellige destillerier. Så fra nu af er det "smage før købe" for mit vedkommende.
Især når der samtidig tages ublu overpriser for ungt umodent whisky, der er "sminket" med ældre whisky eller et meget aktivt frisk sherryfad.