- Posts: 398
- Thank you received: 7
Julekalender 2023
- JimTaggart
- Offline
- Platinum Member
5A:
Duft: Overmoden frugt. Blid. Citrus, blomme, kirsebær og mango. Dufter gammelt. Overmodne jordbær og mølkugler. Med lang tid i glasset får jeg valnød og os fra "stearin"-lys.
Smag: Blød. Igen overmodne frugter og eg. Citronskræl. Mølkugler samt tøj i et gammelt klædeskab. Minder mig om en Glen Mhor, jeg engang fik. Denne mølkugle-stil er jeg stødt på en del gange gennem årene i gammel whisky, og det har aldrig været min stil.
Gæt: Glen Mhor, 38 år, 43% 80/100
5B:
Duft: Her er mere moden kornmark og vanilje i egen. Stadig blid men fadet er mere aktivt. Frugten er længere tilbage. Gammel dames parfume og klædeskab. Med tid dukker pære og ananas op.
Smag: Vanilje, kornmark, egetræ. Mølkugler og indelukket rum. Smager som noget med alder. Tænker igen Glen Mhor (måske fordi jeg lige har gjort det ved 5A) eller Glen Keith.
Vel næppe sandsynligt men jeg må gå med:
Gæt: Glen Mhor, 32 år, 43% 84/100
Mvh Lars
Please Log på or Create an account to join the conversation.
5a. Ved ikke om det dufter af whisky. Stikkelsbærmarmelade, linoleum, der ikke det hele taget ikke ret meget smag. Virker som en ung dansk aftapning på et Mezcal fad.
Efter noget tid i glasset minder den om tequila, den har dog noget melasse sødme.
Det er ikke lige mig det her.
Vil være fin til en body tequila
46% et eller andet dansk
60 point (80 point med salt og citron)
5b. Knuste mandler og rå marcipan, en pose med røde æbler og et strejf af mint.
Der er noget ungt over smagen, æblemos og vanilje der leder tankerne hen med mod noget irsk eller triple destilleret.
Efter noget tid i glasset bliver det nærmest til noget vanilje-juice.
Bushmills på en 5 til 7 år 43% 84 point
Niels Ladefoged
Whiskynyt.dk
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Old School OB agtig. Smooth som man jo ikke må sige
Den smager som om den er nedvandet en smule, men jeg er ikke sikker, for der er lidt alder på tror. Blød, klassisk æble/pærer frugtighed som de fleste master blendere går efter i Skotland og Irland. Dertil kommer en anlese maltethed og lidt orientalske krydderier a la spidskommen. Finish er lang og har de lidt mere klassiske tørre "whisky/træ" krydderier Alder 15yo
ABV 43%
Rating 86/100
5B
To dramme i dag, så der må jo være en forbindelse. Så jeg fokuserer på forskellen. B'eren har meget mere sukker og marcipan i smagen, og lidt blomster. Ikke helt FWP heldigvis ', men nok ikke min favorit smagsnote. ABV og alder virker til at kunne være samme sted
Rating 83/100
Nu er det jo Dennis der er vært så jeg gætter på 2*Glenlivet og hvis det er den samme aftapning med nogle års mellemrum er B ældst
Self-Styled Whisky Connoisseur
danishwhiskyblog.blogspot.com/
Please Log på or Create an account to join the conversation.
5A
Næse vanilje, gran, lidt tynd?
Smag,lækker, æble-pære ting, prikkende sødme, ikke så stærk
Finish,vedblivende æble pære citrus prikkende ting.
Kan godt lide den,
15år
43%
Glenlivet?
86 point
5B
næse, oldschool, hoghshead duft. let krydret, med en lækker underliggende sødme
smag, tuttifrutti, citrus pære
finish, virkelig prikkende fornemmelse på tungen, men helt lækker
lidt sjovere 87 point
Glenlivet
15år
46%
Den bedste dram er den næste dram!
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Meget anderledes, pastinak / fennikel, eller noget i den retning, 12y
Mærkelig lakrids eftersmag, 48%, smag ok, kunne godt have stået lidt, men næsen driller mig, minder mig ikke specielt meget om dram B, tror der er lidt mere alder på A, 82p, fiddich
05.12.2023 - B
Øl, let, vandet, noget roastet bagved, 40%, snerpende, minder mig lidt om Gouden Carolus, kan ikke lige finde sammenhængen mellem de to A/B, men mon ikke der er noget, relativ ung, 6y, bourbon fad, 80p, ikke lige min dram
> Lading <
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Først vil jeg lige undskylde for at have en genganger med, det er en af grundene til at der i dag er 2 whiskyer i dag
Anden undskyldning kommer også lige med, jeg kan ikke lige huske hvilken en af dem der er a og b, jeg havde tænkt at jeg ville kunne se det ud fra jeres gæt og noter, men de har bare gjort mig mere forvirret.
Jeg tror at a er den nye aftapning fra 2023 og så må b jo være den gamle aftapning fra 1980'erne, jeg havde en ide om at de nok ikke smagte ens når der nu er så langt i mellem dem.
Men jeg ved ihvertfald at de begge to er en 12 års
Attachment IMG20230904194029.jpg not found
Mvh
Dennis Lund
Attachments:
Please Log på or Create an account to join the conversation.
N. Ulmende bålplads, river lidt i næsen, maling og terpentin, ny slået græs, virker lidt ung, lakrids og salt, ikke min slags whisky, noget citrus duft.
S. Virker ung ved første mundfuld, lidt ældre ved anden, røget sød lakrids, salt, jeg har det svært med røget whisky, mit gæt falder på Talisker.
10år
50%
83/100 point
Mvh
Dennis Lund
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Masser af friske grønne æbler.
Kraftig i smagen så alkoholprocenten er høj.
Jeg syntes også der er lidt tørv i den. Meget tyktflydende.
En lille smule honning og lyng i duften der får mig til at tænke at det her kunne være en Cask Strength Highland Park Alder 13yo ABV 56% Destilleri : Highland Park
Rating 83/100
Self-Styled Whisky Connoisseur
danishwhiskyblog.blogspot.com/
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Dagens dram starter lidt af våd pap, karamel bolsjer med et twist af lime (Gajol juleshot - findes den?)
Virker ungt, men samtidig at der er brugt et forholdsvis aktivt fad. Kort og spids i smagen.
Smager af en blanding mellem bourbon og skotsk. Ved ikke helt hvad den vil.
Kunne det være noget grain whisky involveret?
Gætter på en blend på 58% 8 år
80 point (har gemt lidt grundet den halv tilstoppet næse)
Niels Ladefoged
Whiskynyt.dk
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Brændt brød, sprittet, krads, dufter godt men lidt endimensionel og ligefrem på smag/finnish, den får lige en smule vand og noget tid i glasset….. bolcher, eukalyptus, agave, HP, ufærdig, 59%, 83p, 14y
> Lading <
Please Log på or Create an account to join the conversation.
> Lading <
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Næse en anelse tør gammel røg, lidt behagelig oldschool sødme
Smag paw, noget mere røg end næsen antyder, der røg i hvert fald en håndfuld år af alders gættet der
finish, kommer meget i bølger, men bliver ved ret længe, så den er nok mere end 5 år.
Der er et eller andet ved den her der driver gæk med mig. Jeg ved ikke hvad det er.
Gæt
Lagavulin
16 år
52%
86 point
Den bedste dram er den næste dram!
Please Log på or Create an account to join the conversation.
- JimTaggart
- Offline
- Platinum Member
- Posts: 398
- Thank you received: 7
Niels har ramt alk.styrken og Steffen er inde på noget vinøst. Dagens dram er bare 3 år gammel og er lokal - Ardor Peated fra Nyborg Destilleri.
Attachment IMG_6098.jpeg not found
Attachment IMG_6099.jpeg not found
Attachments:
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Dennis: Ung (river lidt i næsen, maling og terpentin) + citrus
Steffen: Grønne æbler. Tyktflydende.
Niels: Aktivt fad. Blanding ml. bourbon og skotsk.
Lading: Brændt brød. Ligefrem på smag/finish.
Peter: ...et eller andet ved den her der driver gæk med mig.
Kommentarer:
...til Niels: STR fadene er af American White Oak, og give af natur en meget høj ekstraktion, hvilket nøjagtigt matcher begge dine observationer "Aktivt fad. Blanding ml. bourbon og skotsk.", fordi der er så høj fadindflydelse netop fra STR fadet. Og godt ramt med styrken! Du skriver også: "Kunne der være noget grain indvolveret?", og det er der ikke. Det er ren malt, fra Castle Maltings in Belgien (35ppm, vha. skotsk tørv.), men new makens styrke er efter endt destillation landet på ~80-83% abv., hvilket jo giver en lettere whisky.
...til Lading: Hvad oplevede du at vandet gjorde for den? (På godt og ondt)
...til Peter: Kan godt forstå at den drillede.
Det er en whisky, som jeg selv er stolt af. Især at den har så meget at byde på efter blot tre år. Jeg takker for jeres ord, som jeg i høj grad glædes over, og jeg anerkender samtidig at det blot er en tre år gammel whisky - ikke andet - men dog en god en af slagsen.
Fortsat god jul! Og tak for sidst.
Kim
--
Kim M.
Please Log på or Create an account to join the conversation.
- JimTaggart
- Offline
- Platinum Member
- Posts: 398
- Thank you received: 7
7. dec.
Duft: Stærk og olieret. Malt og tydelig citrus. Behageligt blomstrende eng. Græs og lidt æble.
Smag: Maltsødme, citrus, altheabolcher og nyslået græs. En varmende dram, der vinder med tid i glasset, for alkoholen er tydelig og tørrer munden ud. Abrikos får jeg også.
Først tænker jeg Linkwood eller Longmorn fra bourbonfad. Så falder tankerne på Glen Moray og Glen Elgin. Jeg tilsætter vand, og så bliver whiskyen endnu mere olieret og frugtig.
Mit bud: Glen Moray, 11 år, 62%
87/100
Mvh Lars
Please Log på or Create an account to join the conversation.
N. River lidt i næsen, dufter af noget velkendt, uden dog helt at kunne genkende det, tørve mose uden røg, svage toner af noget knæk af en eller anden art, efter lige at have nippet til den finder jeg endnu tydeligere noget gummi på duften.
S. Salte gummi noter, sprittet, tørv, ikke lige mig, kunne måske være en bunna men gætter på noget fra Springbank
12år
53%
84/100 point
Mvh
Dennis Lund
Please Log på or Create an account to join the conversation.
- December
Self-Styled Whisky Connoisseur
danishwhiskyblog.blogspot.com/
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Næse fed røg, whisky der har ligget på fad i en del år
Smag, øv, det var så ikke Ardbeg fra 70'erne alligevel. men helt skidt er det ikke. der er lidt ung røg over smagen
Finish, minder mig om en 8 årig Caol Ila, uden jeg kan sætte egentlige noter på
Gæt
Caol Ila 8 år
55%
83 point
Den bedste dram er den næste dram!
Please Log på or Create an account to join the conversation.
2-0 på stadion og lidt sent på den….
Lækker næse, stærk, chokolade med blødt hvidt fyld, lidt alder, træ, kalenderens hidtil bedste dram, 58%, 88p, Der ligger noget gammelt rigtigt lækkert helt bagerst men det overdøves lidt af noget kapow, nu om dage er der jo langt mellem RM men lidt i den stil, de to ting går lidt i hver som retning, 18y springer ib
> Lading <
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Dagens whisky er en:
Highland Park fra Whiskybroker
Bottled for Skt Klemens Malt
16 år 17.09.2002 - 09.05.2019
2 Sherry Casks, 84 flasker
58.3 %
Attachment 20230922_175718.jpg not found
Niels Ladefoged
Whiskynyt.dk
Attachments:
Please Log på or Create an account to join the conversation.
- December
Finish er knap så som førsteindtrykket. Det er svært at gætte destilleriet, smager sådan lidt som mange andre gode sherryfadlagrede whiskyer.
Ikke skyggen af svovl. Det er fedt.
ABV 53%
Alder 15yo
Destilleri: Terningkastet faldt på Glen Keith
Rating 86/100
Self-Styled Whisky Connoisseur
danishwhiskyblog.blogspot.com/
Please Log på or Create an account to join the conversation.
- JimTaggart
- Offline
- Platinum Member
- Posts: 398
- Thank you received: 7
Duft: Appelsin, smørkage og strejf af anis. Citronolie. Mahogny. Marcipan. Fadet vil også danse med og byder muskatnød op til en jule-svingom.
Smag: Blandede nødder og poleret træ - poleret med brun farin. Toastede noter og igen noget orangefrugt som appelsin eller mandarin. Sherryfadet giver en tør finish. Finder så pludselig også søde PX-noter...
En meget ren whisky, der er virkelig lækker!
Jeg har fem destillerier på min shortliste og vælger:
Macallan, 17 år, 56%
90/100
Mvh Lars
Please Log på or Create an account to join the conversation.
N. Svesker, brun sukker, blommer, træ, ny slået græs, dufter af lidt år på tønden, meget lækker duft, dufter af at samplet er for lille, lakrids, jeg tror den snyder mig lidt den her
S. Smagen er udemærket, hengemt, lak, træ, en tør sødme, jeg tror den har noget alder og smager ikke som noget man kan købe længere, urøget men krydret lidt som tørv, min første indskydelse var glendronach, men jeg er helt blank, jeg ved ikke hvad det er men det smager af mere
21år
52%
92/100 point
Mvh
Dennis Lund
Please Log på or Create an account to join the conversation.
næse, lidt tynd, ikke så meget at komme efter, lid maltet ingen offnoter, men heller ikke så mange noter i det hele taget. med tiden vågner den dog
Smag/finish, så er der mere gang i den. Det er ikke helt ringe. jeg får lidt nogen noter a la Glenmorangie, så lidt anis og en belægning/eftersmag i munden af noget jeg har smagt før men ikke kan huske hvad er (typisk)
Jeg kan egentligt godt lide den her, men udover at den sikkert er skotsk og uden røg, så er jeg lidt blank.
Det ku være en urøget Bunna, eller noget Balblair synte der måske er lidt kyst over den.
Vi siger Bunna
85 point
15 år
50%
Den bedste dram er den næste dram!
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Ved første indtryk, virker det som et forholdsvis nyt fad. Rørsukker, våd træ, tobaksblade. Enten er det et hyper aktivt fad eller også er det et godt sherry fad.
Henkogt jordbær og hindbær, masser af sukker og der er alkohol til at give det umpf.
Jeg er meget godt tilfreds med denne dram.
18 års Arran på 58%
89 point
Niels Ladefoged
Whiskynyt.dk
Please Log på or Create an account to join the conversation.
hazelburn 13y OB
oloroso cask 50,3%
> Lading <
Attachments:
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Bourbon, klassiske bourbon noter, sødme, kokus, vanilie, banan, træ, jeg er ikke den helt store bourbon-boy men denne passer mig godt her i bilen, december er en travl måned så tiden skal udnyttes bedst muligt, dvs konen kører og jeg smager julekalender, den smager rigtigt godt og virker afbalanceret, hen af 87 måske 88p hvilket er møj højt i min bourbon bog, ikke så høj procent, måske de 50% skyder på FR som så ofte før når jeg er på dybt bourbon vand.
> Lading <
Please Log på or Create an account to join the conversation.
N. Kokos, sprittet, grain, kirsebær, brun farin, skumfiduser, træ, dufter bedre og bedre jo flere gange jeg dufter til den, den har et eller andet jeg ikke dufter så tit i whisky, tror ikke den har så høj alder.
S. Smagen er en anden oplevelse, rå parfumeret og lidt sød, tror stadig den er ret ung, jeg er noget i tvivl om hvad det kunne være, måske noget Irsk, men der kommer et vildt gæt på Milk and Honey, som nok er skudt helt forbi.
4år
58%
83/100 point
Mvh
Dennis Lund
Please Log på or Create an account to join the conversation.
- JimTaggart
- Offline
- Platinum Member
- Posts: 398
- Thank you received: 7
Duft: Frisk eg og savsmuld. Parfumeret. Lidt nysprit og fyrretræ samt masser af vanilje.
Smag: Virgin oak. Eg, vanilje og majs. Det må være bourbon! Hverken dyb eller kompleks men ligefrem og klar i sin stil. Har ingen idé om destilleri.
Bourbon, 3 år, 47%
77/100
Mvh Lars
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Lidt mild i sit udtryk, sådan henad noget godt og nedvandet cognac. Super drikkevenlig. Der er også lidt old school over , men det er nok fordi mange old school whiskyer var vandet ned. Der er lidt grain noter i den, så det kunne være en grain fra noget andet en ex-bourbon.
ABV 44%
Alder 20yo
Destilleri : Grain på et ex-cognac fad
Rating 87/100
Self-Styled Whisky Connoisseur
danishwhiskyblog.blogspot.com/
Please Log på or Create an account to join the conversation.