- Posts: 86
- Thank you received: 0
Bunnahabhain/Bruichladdich smagning i Brabrand
Bunnahabhain, 12 y, 40.0 %, OB.
Bunnahabhain, 1979, 20 y, 46.0 %, Murray McDavid, Dist: Mar 1979 Bott: April 1999. Bourbon Cask
Bunnahabhain, 1980, 22 y, 58.0 %, Dun Bheagan, SC, CS, Bottled 2002, Woodtype Hogshead
Bunnahabhain, 1979, 25 y, 50.2 %, Cadenhead's, Bottled April 2004, Bourbon Hogshead, 1 of 234 bottles
Bunnahabhain, 1978, 27 y, 54.9 %, Signatory Vintage CS-Selection, Distilled 30/03/1978 Bottled 27/05/2005. Refill Butt. Cask No.:2541 Bottle No.: 446 of 489
Bunnahabhain, 34 y, 43.5 %, OB. 1 of 1620 Bottles. Sherry matured. 1 of 1620
Bunnahabhain, 1967, 36 y, 40.2 %, Duncan Taylor Peerless. 1 of 234 Bottles. Un-cf. Cask No.: 3325. Bottle No.: 10/234. Dist: 03.1967 Bott: 03.2003
Bunnahabhain, 1966, 36 y, 40.7 %, Duncan Taylor Peerless. Distilled 06.1966 Bottled 01.2003, SC CS. Bottle 111 of 117
Bunnahabhain, 1966, 36 y, 40.0 % Distilled June 1966. Bottled January 2003, CS SC exclusively for Single Malts Direct
Bruichladdich, 1991, 9-10y?, 43.0 % Aarhus Malten. Den er specielt udvalgt og aftappet for Vinkyperen, Aarhus
Bruichladdich, 1992, 11 y, 43.0 %, Vintage, The spirit safe & cask selection, Celtic whisky compagnie, Dist: 20/05/92 - Bott: 21/05/03, Natural colour - Not chill-filtered, Bottle no 204 of 356
Bruichladdich, 14 y, 46.0 %, Links. 16th Green. Augusta, Bottle 07598/18.000. 100% refill sherry casks
Bruichladdich, 14 y, 46.0 %, Links. 18th Green. Royal Troon. Bottle 690/12000, 100% refill sherry casks
Bruichladdich, 1989, 15 y, 48.1 % SMWS 23.46, Dist: Apr. 1989. Bott: Mar, 2005
Bruichladdich, 15 y, 56.0 %, The Bruichladdich Valinch, Distilled 8-2-1989, Bottled 20-02-2004. Handbottled By MacDeffe. Cask 160. Refill Sherry
Bruichladdich, 17 y, 46.0 %, OB. XVII
Bruichladdich, 1986, 16 y, 55.9 %, Cadenhead's, NCF, NC, Dist: 1986, Bott: mar. 2003, SC, CS, Bourbon hogshead, 282 bottles
Bruichladdich, 1986, 18 y, 54.4 %, OB, Baraille, NCF, NC, Dist: 05.02.1986, Bott: 2004, #406 of 500, Fresh sherry cask
Bruichladdich, 1970, 32 y, 44.2 %, OB, NCF, NC, Dist: 1970, Bott: sep. 2002, Bottle #1190, 100% fresh bourbon cask's
Littlemill, 1990, 11 y, 43.0 %, Signatory, Dist: 15. oktober 1990 Bott: 13. maj 2002, Modnet i 11 år på egefad 2963
Mannochmore, 1990, 11 y, 59.8 % James MacArthur, Dist: 1990 Bott: 2001, Cask No. 2755
Linkwood, 1988, 13 y, 43.0 %, Signatory, Dist: 30. november 1988 Bott: 14. maj 2002, Modnet i 13 år i sherryfad 4847
Ardmore, 1985, 20 y, 53.7 %, SMWS 66.18. 1 of 315
Inchgower, 1975, 46.0 %, Berrys' Own Selection, 195/2003, Cask No: 5505
...og på øl-siden bliver det eks. en Fuller's Vintage Ale årgang 1999
det bliver en, på alle måder, smuk dag
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Hvis vi indtager 1 cl hver af disse 24 whiskies, bliver det til 10,935 cl ren alkohol per person.
Det betyder at gennemsnitsstyrken for dagen er 47,5%. Det er nok den laveste hidtil for vores privatsmagninger og skyldes dels at Bruichladdich bruger 46% som standard og dels at der er en pæn portion ældre aftapninger med som er dampet godt ind.
Med en dansk genstand defineret som den mængde væske som indeholder 1,5 cl alkohol, bliver det til 7,6 genstande fordelt på 7-8 timer.
Ligefrem sundt er det næppe, men det er ikke uforsvarligt, så længe vi ikke skal køre hjem (Fik du den, Bjarne?!).
Ovenstående medregner ikke diverse øl og whisky udenfor programmet.
Al J.
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Ikke nok med det, så bliver der måske også en søndag ud af weekenden?
MacNiels
Niels Ladefoged
Whiskynyt.dk
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Please Log på or Create an account to join the conversation.
det bliver en, på alle måder, smuk dag
Jeg fik programmet tilsendt af MacC i går og har ikke lukket et øje i nat på grund af det samme
Lige nu sidder jeg 250 km vest for den danske kyst og ærger mig over at være forhindret i at deltage...
Men ser dog frem til at næste tema bliver "offentliggjort"
Vi får vel et godt referat af smagningen...????
"A fool and his money are soon parted"
Please Log på or Create an account to join the conversation.
At afslutte med to Bunna'er fra 1966 og så starte med noget pur-ungt laddie er en barsk overgang.
De to Bunna'er fra 1966 var de absolut bedste, ingen tvivl om det. Generelt synes jeg at Bunna er fantastisk, den eneste kikser var en 1979, 20 y, 46.0 % fra Murray McDavid. Der var ganske enkelt noget galt med den!
Af de to Golf udgaver vi smagte på fra Bruichladdie var Troon helt klart den bedste! Den smagte af noget
Valinch, Baraille og 1970 var, synes jeg de bedste laddier. Både Valinch og Baraille er atypiske men meget spændende.
De sidste er lidt sværre at huske, ja det er de første sådanset også, Ardmore og Inchgower var imponerende. Glæder mig til at smage dem igen som noget af det første. Det gælder egentlig for de fleste
MacNiels
Niels Ladefoged
Whiskynyt.dk
Please Log på or Create an account to join the conversation.
- MacChristensen
- Offline
- Elite Member
- Posts: 276
- Thank you received: 0
På en eller anden måde lykkedes det mig, at holde mig vågen efter Lars hoppede af toget i Horsens, så jeg var vel retur i Esbjerg kl 00:30, med kun 15 min forsinkelse.
Slainte
Jesper
Slainte,
Jesper
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Bunnahabhain var generelt godt, men jeg fandt ikke 66erne specielt spændende, nærmest lidt kedelige. Som sodavand uden brus. Alle 20-25y Bunnahabhan var rigtigt gode. Jeg syntes ikke Murray McDavid fejlede noget. Rigtig god whisky og typisk Bunnahabhain
Laddierne var noget yngre, men 1970 og Baraille, sammen med Inchgower og Ardmore syntess jeg var aftenens bedste whiskyer
Self-Styled Whisky Connoisseur
danishwhiskyblog.blogspot.com/
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Jeg har godt nok fået øjnene op for Bunnahabhain, de var jo alle fremragende fra ende til anden, "Bunnahabhain, 1967, 36 y, 40.2 %, Duncan Taylor Peerless" var i særklasse efter min mening...
Laddierne havde en svær start efter sådan en flok Bunna'er, men kom stærkt igen og især synes jeg Baraille og Cadenheads 1986 viste stærke sider.
Jeg tør slet ikke tænke på alle de forskellige former for referencer enkelte kunne smage i whiskyerne sidst på aftenen
Tak for en super dag.
Lars
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Signatory Vintage CS-Selection, Distilled 30/03/1978 Bottled 27/05/2005. Refill Butt. Cask No.:2541 Bottle No.: 446 of 489
Da jeg snart har en smagning med den
Peter
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Bunna'erne var alle gode og havde dejlige frugt/bær noter. Selv 12'eren, som egentlig er lidt "overset" er jo en fin standardaftapning.
De bedste for mig var OB 34 år og DTC ´67, med Dunbheagan, Cadenhead's, Signatory og de to '66 lige i hælene
Mangler helt klart nogle Bunna'er i min Islay afdeling
Laddie'erne havde en svær start, men kom stærkt til sidst. Min bedste Laddie var helt klart 1970 - bourbonlagret whisky når det er allerbedst. Lige efter kom Baraille og Cadenhead's skarpt forfulgt af XVII, MacDeffe's Valinch, SMWS'en og Links Royal Troon
I tredje afdeling brillierede Mannochmore og Ardmore
Som en overraskelse udenfor programmet var den bourbonlagrede Mortlach. Det er altid spændende at smage en bourbonlagret Speysider, som normalt er mest kendt i Sherry-udgave
Slàinte
Karl Ejnar
Jeg er ikke samler - blot lidt bagud med at drikke
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Det ærgrer mig stadig at jeg ikke gættede den. Den lå ellers lige til højrebenet. Men blindsmagning efter ca. 29 smagsprøver er svært. En meget typisk Mortlach syntes jeg. Alkoholen trådte tydeligt igennem så den skulle måske have haft lidt vand, men den havde fået en god fadpåvirkning. Måske man skulle smage den som nr. 1 en dag
MacDeffe
PS jeg gættede på det var en lowlander selvom jeg godt vidste det nok ikke var rigtigt. Mortlach har også ofte en meget let spiritus, hvilket sikkert skyldes den er 2 ½ gange destilleret (På sine egen sære måde)
Self-Styled Whisky Connoisseur
danishwhiskyblog.blogspot.com/
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Mortlach har är mycket speciella när det gäller sina pot still; 3 wash still och 3 spirit still och hur man kör dessa. Wash still, 2 st 7500 liter och 1 st 15000 liter. Spirit still 8760 liter, 8170 liter och 7880 liter. Wash still no 3 (15000 liter) och spirit still no 3 (8760 liter?) körs som ett par. Wash still no 1 och no 2 körs som ett par. De första 80 % av low wines går till spirit still no 2 (8170 liter?) för en normal 2:a destillation. De sista 20 % går till spirit still no 1 (7880 liter), som kallas Wee Witchie (häxkitteln, den lilla häxan). Sedan destillerar man 2 gånger i häxkitteln och tar reda på allt. Först vid den 3:e destilleringen urskiljer man hjärtat. Totalt har man nu 3 olika destillat (och med olika alkoholhalt). Varje blandning av Mortlach måste dock innehålla någon del från häxkitteln. Rent formellt kan man alltså tala om 2,7 gånger destillation. Köttigheten anses komma från häxkitteln, eftersom svavelhalten i nydestillatet märkbar, svavel ger köttighet. (Svavel försvinner under fatlagringen). Uppsättningen av pot stills och hur man använder dessa skapar alltså en speciell och egen karaktär till Mortlach.
***************
Hvad betyder svavel ?
og köttig ?
Benrinnes skulle gøre noget tilsvarende !!
MacDeffe
Self-Styled Whisky Connoisseur
danishwhiskyblog.blogspot.com/
Please Log på or Create an account to join the conversation.
köttig=? Måske kødfuld/fyldig?
/Jakob/Qualityworld
Please Log på or Create an account to join the conversation.
MacDeffe
Self-Styled Whisky Connoisseur
danishwhiskyblog.blogspot.com/
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Her brugte de også betegnelsen "meaty" om Mortlach - så er der så spørgsmålet tilbage om en whisky kan af "kød" eller hür?
/Bo
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Adjektivet "meaty" bruges om noget som har dybde, fylde, substans. En god roman kan beskrives som "meaty", f.eks.
Det er nok denne anden betydning der tænkes på når Mortlach beskrives som "meaty."
Al J.
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Er der nogen, der har en uddybende kommentar til denne:
Signatory Vintage CS-Selection, Distilled 30/03/1978 Bottled 27/05/2005. Refill Butt. Cask No.:2541 Bottle No.: 446 of 489
Da jeg snart har en smagning med den
Den var som de andre Bunna'er på dagen fremragende whisky, det eneste "problem" var at skænke-proppen ikke passede i halsen på flasken, så måtte øjemålet jo tages i brug...
Det er i hvert fald en jeg overvejer kraftigt om jeg skal ha' mig indkøbt - hvis den stadig er til at få fat på til menneskepenge...
Lars
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Laddie vintage '70 var endu bedere end jeg huskede den og derud over imponerede Inchgower og Ardmore meget, muligvis fordi det var sidst på eftermidagen?
Er der nogen, der har en uddybende kommentar til denne:
Signatory Vintage CS-Selection, Distilled 30/03/1978 Bottled 27/05/2005. Refill Butt. Cask No.:2541 Bottle No.: 446 of 489
Da jeg snart har en smagning med den
Peter
Er det Vignobles Islay smagning i Århus? skal desværre ikke selv med, men af ren nysgerrighed er der så nok røg på programmet til at askebægerne bliver fjernet fra bordene denne gang?
Lading
> Lading <
Please Log på or Create an account to join the conversation.
MacDeffe
Self-Styled Whisky Connoisseur
danishwhiskyblog.blogspot.com/
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Vi har stadig et par flasker på lager af den, som MacDeffe omtalerSignatory har faktisk en næsten tilsvarende aftapning der er destilleret samme dag, men aftappet et par måneder før
Det er destilleret den 30/03/1978 - aftappet 11/03/2005 - matured in sherry butt cask nr 2539 - i alt 468 flasker - 54,6%
Slainthe
DANSK MALTWHISKY AKADEMI
Flemming
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Er det Vignobles Islay smagning i Århus? skal desværre ikke selv med, men af ren nysgerrighed er der så nok røg på programmet til at askebægerne bliver fjernet fra bordene denne gang?
[/quote]
Ja - hvis du tænker på Highland Park smagningen, så var der en afløser i baren og hun havde dækket bordene og jeg havde ikke været nok over hende. Men ingen røg ved bordene, kun i glasset.
Men jeg er lidt i tvivl om rækkefølgenden Bunnahabhain eller Bruichladdich 1973 først :
Peter
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Jeg forstår godt du er i tvivl. Det er vel lige så langt som det er bredt
MacDeffe
Self-Styled Whisky Connoisseur
danishwhiskyblog.blogspot.com/
Please Log på or Create an account to join the conversation.
MacDeffe
Self-Styled Whisky Connoisseur
danishwhiskyblog.blogspot.com/
Please Log på or Create an account to join the conversation.