Er det mig der er blind ?
www.whiskydirect.dk/
Jeg kan umiddelbart ikke se noget der passer med den overskrift der lokkede mig over på siden
Til gengæld har man stavet Braunstein forkert mindst et par gange på siden
Steffen
Self-Styled Whisky Connoisseur
danishwhiskyblog.blogspot.com/
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Irisk Whiskey
Irske whisky er lette og frugtagtig, langt de fleste er tredobbelt destilleret, og de er ofte nemme at drikke. De irske er bredt anerkendt som værende de første til at destillere whisky, men dette er strengt bestridt af skotterne. Bushmills destilleriet, for eksempel, er verdens ældste licenserede destilleri, grundlagt i 1608. De irske er unikke i deres pot still whisky.
Irisk Whiskey
Langt de fleste er tredobbelt destilleret. Ja hvis 2 ud af 3 destillerier kan betegnes som langt de fleste så.... (2 ud af 4 hvis Kilbeggan medregnes)
De to flasker Connemara der sælges på siden er så dobbelt destilleret på Cooley's
"De irske er unikke i deres pot still whisky"...nå nå
Jeg tror der forveksles med at de laver whiskey efter en opskrift der beskrives med "pure pot still" der adskiller sig fra malt whisky ved at der bruges både maltet og umaltet byg (i modsætning til 100% maltet byg)
Jeg mangler endnu at møde en skotte der bestrider at whisky blev lavet i Irland før i Skotland
De siger dog ofte med et glimt i øjet at "The irish invented whiskey, we perfected it"
At Bushmill blev grundlagt i 1608 er heller ikke rigtigt, men lad det nu lægge. De skriver det trods alt selv på deres flasker, uanset det ikke passer.
Amerikansk Whiskey
Traditionel amerikansk whisky, Bourbon og Tennessee, er søde, overbærende og toasty. Brugen af ny, stærkt forkullede egetræsfade, krydderet og med mild røg, masser af rom, kaffe konstaterer med smøragtig korn sødme, karamel og karamel. Disse er enkle drinks, men de kan være lige så fornøjeligt som en whisk (e) y. Amerikanske whisky er et bemærkelsesværdigt ensartet kvalitet, som kræver langt mindre aldring end skotsk, de er ofte meget billigere også. Amerikansk whisky er destilleret fra en række af korn. De mest populære er majs, hvede, rug og byg.
Udvælgelsen af kerner, der anvendes til destillation er kendt som en mashbill. Bourbon er destilleret fra et minimum på 51% majs, skønt de fleste af bourbon destillationsvirksomheder udnyttes så meget som 80%. Bourbon er smøragtig og rig på smag. Tennessee whiskey produceres på samme måde som bourbon, men gennemgår en ekstra filtrering selvom sukker ahorn trækul. Jack Daniel's whisky er en bemærkelsesværdig fortaler for dette. Tennessee whisky er let røget og er meget cremet. Rye whisky er destilleret fra mindst 51% rug og den deraf spiritus er langt krydderet tilbud. Der har også været en håndfuld single malt er produceret på det nordamerikanske kontinent.
Afsnittet er totalt ulæseligt og ligner noget der er kørt igennem google-translate...
Engelsk Whisky
Nu har England sin egen plads i whisky historien, det Norfolk-baserede destilleri St George's Well, blev etableret i 2006.
Interessen op til den første udgave af den engelske single malt var enorm. Prereleases var allerede beskrevet som drilske og overstrømmende. "New make'en" fra St. George's Destilleriet har modtaget meget ros; Jim Murray over 90 point.
Det lykkes næsten at gætte destilleri navnet . Det hedder ikke St. George's Well, men St. George's Distillery:-)
Lavlandet er anderledes i denne henseende, hvor produktionsmetoden adskiller sig i en Lowland whisky som er tredobbelt destilleret"
Udover sætningen næsten er ulæselig er det et faktum at ud af de 5 malt whisky destillerier der er i produktion i lavlandet er der kun ét (1) der benytter sig af tredobbelt destillering
Af de lukkede lowlanders var Rosebank triple, Littlemill double (dog triple før 1930) og St. Magdalene/Linlithgow double
Orkney er en mørk, forvitret ø,
Det kan man vist kun skrive hvis man aldrig har været der
Orkney er en ø-GRUPPE.
Og alle der har været ved Maes Howe og Rings of Brodgar, der ligger midt på Mainland (Pomona) ved at stedet er præget af lys himmel, store vidder, stores søer i et fladt landskab limfjordsagtigt landskab. Det kan dog være forfatteren har været der om natten eller har taget fejl af Orkney og Skye eller Mull ....
Nå, jeg gider ikke mere, kunne få en dag til at gå med at kommentere hvor amatøragtigt den side er, men ganske underholdende da
Hvis man vil tages seriøst skal man altså have styr på fakta...
Steffen
Self-Styled Whisky Connoisseur
danishwhiskyblog.blogspot.com/
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Men check denne: www.whiskydirect.dk/highland-par ... -1623.html
Edition 2?
*Den første der kom på markedet var Earl Magnus 15-år - på 52.6% og 5.976 flasker (ikke 5.900 flasker)
* Der findes kun én udgave af Earl Magnus og ikke som beskrevet en Edition 2
* Den anden flaske der blev sendt på markedet fra trilogien var Saint Magnus på 12-år (Måske edition 2?)
* Der står den er 52.6% og i linien ved siden af 55% (Som Saint Magnus)
* Ifølge Brand Ambassador MM kom der 120 - ikke 400 flasker Earl Magnus til Danmark
Hvis man så kikker under Highland Park - findes der så en Earl Magnus Edition 1 med den rigtige ABV - men så er Edition 2 måske Saint Magnus men den kom jo i 11994 flasker?
Priserne - tja - døm selv...
Plads til forbedringer
"A fool and his money are soon parted"
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Den maltede byg bliver transporteret sydpå til Bangalore hvor den maltes omhyggelig og destilleres i små produktioner (small batches).
Amrut byg er altså maltet to gange ?
Anden halvdel af sætningen er det rene vrøvl. Small batch hentyder ikke til selve produktionen, men antallet af fade der vattes sammen. Jeg tror ikke den hjemmeside er skrevet af en der drikker whisky....
----
Self-Styled Whisky Connoisseur
danishwhiskyblog.blogspot.com/
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Self-Styled Whisky Connoisseur
danishwhiskyblog.blogspot.com/
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Der er ni destillerier på Isle.
Mod nord ligger Bunnahabhain og Caol Ila, vest for Loch Indaal ligger Bruichladdich og længere mod vest, det nyoprettede Kilchoman - Skotlands mest vestlig destilleri. På midten af øen ligger mægtige Bowmore, men det er fra den sydlige kyst, ikke langt fra Port Ellen og det nyåbnede destilleri af samme navn, at den mest gennemtrængende whisky stammer, fremstillet af en trio bestående af Leviathan Ileach destillerier; Ardbeg, Lagavulin og naturligvis Laphroaig.
Er der andre end mig der læser dette som at Port Ellen er et nyåbnet destilleri ? og Kilchoman er altså heller ikke Skotlands vestligste destilleri, selvom de har holdt titlen i et par år....
Self-Styled Whisky Connoisseur
danishwhiskyblog.blogspot.com/
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Steffen
Self-Styled Whisky Connoisseur
danishwhiskyblog.blogspot.com/
Please Log på or Create an account to join the conversation.
- LochLading
- Offline
- Elite Member
- Posts: 164
- Thank you received: 1
www.masterofmalt.com/
Henrik
Whisky skal drikkes, det er jo ikke frimærker.
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Udover sætningen næsten er ulæselig er det et faktum at ud af de 5 malt whisky destillerier der er i produktion i lavlandet er der kun ét (1) der benytter sig af tredobbelt destillering
Af de lukkede lowlanders var Rosebank triple, Littlemill double (dog triple før 1930) og St. Magdalene/Linlithgow double
Det kan godt være Rosebank havde tre stills, men det er altså kun destilleret 2 ½ gang (ligesom eks Springbank) men lokaliteten har vel gjort at de fleste antager det er triple destilleret når det nu har tre stills.
At Littlemill stoppede med at triple destillerei i slutningen af trediverne passer meget godt, det va nogenlunde samtidigt med at Tallisker stoppede med det.
Man kan undre sig over hvor ideen med at lowland whiskyer traditionelt er tripple destilleret kommer fra.
Peter
Den bedste dram er den næste dram!
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Men nu plejer du jo at have ret godt styr på fakta Peter, og du er jo også Rosebank eksperten her på siden!
Ved du hvordan de lavede deres 2 ½ gange destillering ?. Det er jo tit ret komplekst, som f- eks Benrinnes og Mortlach
Steffen
Self-Styled Whisky Connoisseur
danishwhiskyblog.blogspot.com/
Please Log på or Create an account to join the conversation.
"Rosebank was a Lowland distillery and, as such, practised triple distillation with one wash still and a pair of spirit stills."
(Fra MoMs hjemmeside)
"Triple distillation was a characteristic of the process traditional to the Rosebank Distillery. It had one wash still and two spirit stills."
(Fra Whisky.com)
"In the traditional Lowland style, Rosebank was triple-distilled, and its smooth floral whisky was much in demand"
(TWE's hjemmeside)
"It is one of those rare malts which goes through a triple distillation process." (Rarewhiskysite.com)
"The traditional Lowland method of triple-distillation was used at Rosebank" (Whiskymerchants.co.uk)
"A fool and his money are soon parted"
Please Log på or Create an account to join the conversation.
video.stv.tv/bc/news-whisky-stoday-060309/
"A fool and his money are soon parted"
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Men
Jim Murray skriver i "The complete book of whisky" fra 1997 : "...(Rosebank)...where a partial-triple distillation system similar to Springbank once operated..."
Men hvad partial-truple distilled så egentlig er , er en anden ting. Så vidt jeg ved er det ikke lige den samme måde der destilleres på på hhv. Benrinnes, Springbank og Mortlach
Steffen
Self-Styled Whisky Connoisseur
danishwhiskyblog.blogspot.com/
Please Log på or Create an account to join the conversation.
"Rosebank employed the triple distillation method and this luxurious malt will surely be missed."
Ulf Buxrud skriver:
"Hazelburn is triple distilled, unlike regular Springbank's odd "2 ½ times", exactly in the same manner as is Auchentoshan, Rosebank & Benrinnes."
"A fool and his money are soon parted"
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Steffen
Self-Styled Whisky Connoisseur
danishwhiskyblog.blogspot.com/
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Malt maniacs etc. har sikkert brugt Misakos bog som reference.?
Når man læser Pär Caldenby's bog, så skriver han direkte at Rosebank havde tre stills, så derfor udførte de triple destillation.
Jeg tænker jeg lige vil kigge lidt mere på det
Peter
Den bedste dram er den næste dram!
Please Log på or Create an account to join the conversation.
De har indtil for nylig kørt med en speciel destilleringsproces, tilsvarende, men ikke mage til Mortlach, men bestemt ikke triple destillering. I følge folkene på Mortlach, er de dog nu ophørt med det, og kører med "normal" to gange destillering. Det skulle være et led i Diageos "rationalisering" af processen. De har også forsøgt at få det indført på Mortlach, men det er indtil videre - heldigvis - ikke lykkedes.Ja, men Benrinnes er nu ikke triple distilled....det ved jeg med sikkerhed for jeg har selv været der
Steffen
En helt anden ting. Blot fordi et destilleri har tre - eller et multiplum af tre - kedler, er det jo ikke ensbetydende med, at de destillerer tre gange. F. eks. har Glenfiddich to spritkedler for hver wash-kedel. Derfor er Glenfiddich da ikke triple destilleret. Det betyder blot, at en portion low wines fordeles i to mindre spritkedler, der for øvrigt er af forskellig udformning. Laphroaig har også flere spritkedler end washkedler, ja faktisk skulle de jo have haft én mere, men man valgte at bygge én i dobbelt størrelse.
Med hensyn til eksemplerne fra hjemmesiden, der refereres til, er jeg helt enig - makværk!
Det minder om en del af de danske whiskybøger, der er dårligt oversat fra engelsk, bare mange mange gange værre.
Slàinte
Karl Ejnar
Jeg er ikke samler - blot lidt bagud med at drikke
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Hi Peter,
I am so sorry for the delay of my reply. I went to the Isle of Arran when you sent me this message and couldn't reply until today.
Regarding your question of the distillation method of Rosebank distillery. It is one of most deepest my regrets in my life, I couldn't visit there when they were still producing the whisky, so don't know how they distilled their spirit before it was closed, but had found the record that Rosebank did the triple distillation. However, it also more likely they did the double distillation too. Unfortunately, I am still looking for this information when they did and how long, so if Ulf and Mr.Murray believe other theory, I think they have found the record or evidence of it.
I am sorry for can't give you any new information about this...
Yours aye!
Misako
Den bedste dram er den næste dram!
Please Log på or Create an account to join the conversation.