"Seasonning" af fade

More
9 years 2 months ago #23505 by Kim_M
"Seasonning" af fade was created by Kim_M
Hej!

Jeg ved at man i Skotland praktiserer såkaldt "seasonning" af fade. Det vil sige, at man på et tomt fad hælder fx oloroso sherry på i nogen tid, inden man (igen) bruger det til whisky.

Er der noget der ved
- hvor udbredt seasonning er?
- hvor lang tid man fx lader sherryen ligge, inden man tømmer det og hælder whisky på?
- kan sherryen drikkes bagefter?

Anden viden om emnet er også velkomment. Tak.

Kim

--
Kim M.

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
9 years 2 months ago #23510 by karlejnar
Replied by karlejnar on topic "Seasonning" af fade
Seasoning kan også være en helt anden, og nok mere udbredt praksis. Når Diageo laver bourbon barrels om til hogsheads, og derved sætter nye ender på, bliver fadene først fyldt med grain spirit og evt. en "anonym" malt før der fyldes Lagavulin, Talisker m.fl. i dem.

Jeg har aldrig hørt om, at man i Skotland skulle "season'e" fadene med sherry, men har hørt rygter om at f.x. Glenfiddich skulle trykprøve fade med vand iblandet sherry. Men det kan jo blot være en "god historie"

Slàinte
Karl Ejnar
Jeg er ikke samler - blot lidt bagud med at drikke ;-)

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
9 years 2 months ago #23511 by Macdeffe
Replied by Macdeffe on topic "Seasonning" af fade
Jeg har desværre glemt hvor, men jeg har på et eller andet destilleri besøg hørt om sherry seasoning som Kim beskriver det. Hukommelsen er vist ikke hvad den har været!

Steffen

Self-Styled Whisky Connoisseur

danishwhiskyblog.blogspot.com/

Please Log på or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.055 seconds