Hvor meget bruges af ingredienser?

More
19 years 3 months ago #4065 by Square
Er der nogen der ved hvor meget der bruges af de forskellige ingredienser i produktionen for at lave fx. én tønde friskdestilat?

Square

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
19 years 3 months ago #4066 by Towle
Square skrev:

Er der nogen der ved hvor meget der bruges af de forskellige ingredienser i produktionen for at lave fx. én tønde friskdestilat?

Kommer vel lidt an på hvilket fluidum der er tale om. Til en tønde Laphroaig medgår vistnok følgende:
- Hovedet af en død sømand (gerne strandvasker med ål i).
- 2 syltede sæler (mellemstore)
- En rulle tjæret tovværk
- En halv dunk Fenol
- En halv snes skæpper byg, maltet og røget til man ikke kan trække vejret længere
- Kildevand fra Gyngemosen, eller lignende

Venlig hilsen
K. Hansen, rabiat isla(y)mist

Venlig hilsen
Kurt "Towle"

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
19 years 3 months ago #4068 by Benke

Square skrev:

Er der nogen der ved hvor meget der bruges af de forskellige ingredienser i produktionen for at lave fx. én tønde friskdestilat?

Kommer vel lidt an på hvilket fluidum der er tale om. Til en tønde Laphroaig medgår vistnok følgende:
- Hovedet af en død sømand (gerne strandvasker med ål i).
- 2 syltede sæler (mellemstore)
- En rulle tjæret tovværk
- En halv dunk Fenol
- En halv snes skæpper byg, maltet og røget til man ikke kan trække vejret længere
- Kildevand fra Gyngemosen, eller lignende

Venlig hilsen
K. Hansen, rabiat isla(y)mist

:lol: :lol: :lol: :lol:
/Benke

Mvh
/Benke

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
19 years 3 months ago #4069 by Macdeffe
Nu ved jeg pludselig hvorfor jeg godt kan lide laphroaig :-)

Macdeffe

Self-Styled Whisky Connoisseur

danishwhiskyblog.blogspot.com/

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
19 years 3 months ago #4070 by Macdeffe
I følge Jeffords Bog, der indeholder en masse data :

1 flaske Laphroaig 40% 70 cl

0.69kg røget malt, 10.1 g gær, 4.3l vand i mashen, ca 21 cl vand til fortynding hvis CS er 57%

Data ovenover er udregnet fra at Laphroiag har et udbytte der hedder 406l ren alkohol pr. ton malt brugt, de bruger 125kg gær pr washback, hver mash er på 8 ½ ton, og de tre gange vand i mashen er på 37000l, 16000l og 32000l
Jeg har gået ud fra at de 32000l af de 37000 er genbrug så det totale vandforbrug er 53000l. Om hvor meget vand der skal medregnes som ingrediens er selvfølgelig meget diskutabelt. Der bliver brugt mere vand en angivet, f.ex til afkøling, rengøring mm

MacDeffe

Self-Styled Whisky Connoisseur

danishwhiskyblog.blogspot.com/

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
19 years 3 months ago #4085 by Macdeffe
Hej Towle

Har du ikke glemt at der også indgår 4 stykker gammelt plaster i en Laphroaigf :-)

MacDeffe

Self-Styled Whisky Connoisseur

danishwhiskyblog.blogspot.com/

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
19 years 3 months ago #4086 by Towle
Macdeffe skrev,

Har du ikke glemt at der også indgår 4 stykker gammelt plaster i en Laphroaigf :)

For hunnan da osse - det havde jeg glemt!!! Hvis man yderligere lader de to middeltunge sæler være unge hanner i brunst, har vi en rigtig herredram til den næste Islay-smagning :shock:

Kurt :D

Venlig hilsen
Kurt "Towle"

Please Log på or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.250 seconds