Kininvie 21 år

More
9 years 5 months ago - 9 years 5 months ago #31623 by dmwa
Kininvie 21 år was created by dmwa
Så fik vi også lige en ladning Kininvie 23 års hjem - den er så god, at den kun sælges i 35 cl flasker :sick: Se den i vores webshop på whiskytilbud.dk/index.php/anden-god-whisky/product/337-kininvie

Det er ganske få flasker, der hidtil er blevet aftappet under destilleriets navn - dette skrev vi i MALTEN september 2014:
For nørderne
Men jo, Kininvie har faktisk været aftappet før – under navnet Hazelwood, et navn taget fra en lokal ejendom ikke langt fra destilleriet. Her boede indtil for nylig grundlæggeren af hele forehavendet, William Grant’s, barnebarn; Janet Sheed Roberts, der døde 110 år gammel. Og ved to af hendes fødselsdage har man lavet to specialaftapninger af Kininvie, fordi det var hende der åbnede destilleriet i sommeren 1990. Den originale aftapning, Hazelwood 105, blev kun givet til de ansatte, mens en senere variant, Hazelwood Reserve, blev sat til salg i Heathrow lufthavnen i forbindelse med Janet Sheeds 107 års fødselsdag.

Til fælles med Balvenie
Kininvie kan nu fremvise en storslået whisky, men destilleriet kan ikke udkonkurrere mange andre destillerier i smukhed eller elegance. Det er et metalskur med ni kedler, på en mark ikke langt fra Glenfiddich. Det ligger mellem floden Fiddich og Balvenie destilleriet, med cirka 100 meter til hver nabo. Vandet kommer fra Convalbakkerne, hvor også Balvenie’s kilder ligger, og faktisk har Kininvie ganske meget til fælles med Balvenie udover at de ejes af familien Grant. Produktionen: Kininvies mæskekar står i samme rum som Balvenies, på Balvenie destilleriet, og trægæringskarrene er i en tilbygning…hos Balvenie. Det vil sige at samme mæskemand eller brygger kan styre henholdsvis mæskningen og gæringen.

Den serie, der sælges i bl.a. Danmark nu, er batch 2 - batch 1 var en "prøveaftapning" på godt et par hundrede flasker, der gik til Taiwan.

Flasken skulle også kunne fås på Braunstein og Whisky.dk

Slainthe

DANSK MALTWHISKY AKADEMI

Flemming
Last edit: 9 years 5 months ago by dmwa.

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
9 years 5 months ago #31627 by uldall
Replied by uldall on topic Kininvie 21 år
23 års ikke? eller Flemming?

Slàinteuldalll7000

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
9 years 5 months ago #31630 by dmwa
Replied by dmwa on topic Kininvie 21 år
sorry rettet - jo - det yngste er 23 år

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
8 years 5 months ago #33191 by MacNiels
Replied by MacNiels on topic Kininvie 21 år
Batch 3 af Kinivie 23yo er på trapperne.
Er aftappet ved 42,6% alc.

Niels Ladefoged
Whiskynyt.dk
Attachments:

Please Log på or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.285 seconds