Kommentar: Ardbeg Almost There
- Whiskymessen.dk
- Topic Author
- Offline
- Junior Member
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Jeg er nemlig arbejdsramt hele weekenden
Whiskymessen er den kun anden jeg misser, men herfra skal da lyde, at dem der har mulighed for at være der, må få mange gode smagsoplevelser idet store udvalg der udbydes
God messe til arrangørene, udstillerne og alle whiskyentusiaster
Slainte uldall7000
Please Log på or Create an account to join the conversation.
- Whiskymessen.dk
- Topic Author
- Offline
- Junior Member
Mød Kevin O'Gorman "“ Blending og fadlagringsansvarlig hos Jameson på standen.
Kevin O'Gorman er betroet et af de vigtigste hverv på Midleton destilleriet i Cork. Han har ansvaret for at fadlagringen forbliver på det højeste kvalitetsniveau og komplimenterer Midletons triple destillerede whiskeyer. Tidligere har Kevin også beskæftiget sig med Brygning, gærings og destillationsprocesserne. Kom og mød Kevin på Jameson standen.
Han vil tage nogle super fadprøver med fra : "
Please Log på or Create an account to join the conversation.
De 3 Ardbeg's er faldet 2,1 % point pr. år - lidt mere end en tilfældighed?
Arbeg Very Young var på 58,3
Arbeg Still Young var på 56,2
Arbeg Almost There er på 54,1
Det ser sku sjovt ud, og tyder på de er nedvandet til et ønsket niveau.
Ses
Morten
Please Log på or Create an account to join the conversation.
"A fool and his money are soon parted"
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Desuden må det vel også være de tønder der "ældes" hurtigst der bliver brugt siden det årlige "tab" er så stort?
Peter
Den bedste dram er den næste dram!
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Men man kan ikke tilsætte vand og stadig kalde aftapningen for en CS.
De sælges som CS hos flere forhandlere, men jeg kan ikke finde noget konkret på Ardbegs hjemmeside der indikerer at det er CS som f.eks ved Uigeadail.
Hvad står der egentlig på flaskerne..??
Det giver heller ingen mening hvis de er nedvande så lidt.
Balvenie nedvander til nogle mærkelige tal - f.eks Roasted Malt på 47.3% - Single Barrel på 47.8%.
"A fool and his money are soon parted"
Please Log på or Create an account to join the conversation.
"this VYA has been bottled at natural strength"
Så det er CS
Mht. Balvenie
Så er min Roasted malt 47,1% (var der ikke kun en vatting?)
Og single barrel troede jeg egentligt var CS også, men det står der rigtigt nok ikke noget om på flasken.
Peter
Den bedste dram er den næste dram!
Please Log på or Create an account to join the conversation.
"The Balvenie Roasted Malt aged 14 Years"
"Made from a single batch of just 43 casks, The Balvenie Roasted Malt is a limited edition, bottled as 70cl at an ABL of 47.1% vol. It is non-chill filtered prior to bottling."
Ned på 47% på 14-år - ikke sandsynligt
På vores rundvisning/smagning på The Balvenie med Rob MacPherson blev der sagt klart og tydeligt at Single Barrel var nedvandet.
Jeg kan ikke huske om han sagde det samme om Roasted Malt.
Han sagde dog 34 fade - ikke 43.
Da det er en 15-års lyder det også rigtigt - jeg tror ikke det er en tilfældighed at den lander på samme ABV batch efter batch.
Lading - du er Balvenie specialist..?
"A fool and his money are soon parted"
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Ardbeg Very Young er angivet med "bottled at natural strenght", altså cask (eller en vatting mellem flere cask's). Hverken Still Young eller Almost There har denne betegnelse på etiketten (jeg kan i hvertilfald ikke se det).
Morten
Please Log på or Create an account to join the conversation.
"The Balvenie Roasted Malt aged 14 Years"
"Made from a single batch of just 43 casks, The Balvenie Roasted Malt is a limited edition, bottled as 70cl at an ABL of 47.1% vol. It is non-chill filtered prior to bottling."
På mine Roasted Malt står der, at det er en enkelt batch af 34 tønder fra warehouse No 2, så det tyder på at Rob MacPherson har ret når han siger 34 tønder. Hvor har du antallet 43 fra?
Jeg har tidligere ladet mig fortælle at natural strenght ikke må forvekles med cask strenght, men godt kan betyde noget historisk betinget. Er der nogle som kan be- eller afkræfte dette.
Henning
www.whiskygnuen.dk
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Og primært entusiaster fra Skandinavien - f.eks foretrækker de sydeuropæiske lande en alkoholprocent tæt på 40%.Balvenie har en teori om at det sælger bedre hvis det er under 50%, og de har sikkert ret, det er mest "nørder" som os der nyder cask strenght.
Fra Balvenies hjemmeside - det er nok en tastefejlHvor har du antallet 43 fra?
"A fool and his money are soon parted"
Please Log på or Create an account to join the conversation.