Kommentar: Det 6. krydderi.

More
16 years 6 months ago #12988 by jones
Krydderi 1 + 2 er salt og peber.

Det 3. krydderi er MSG.

Spiritus er så åbenbart den 6.

Hvad er så nr. 4 og 5?

Al J.

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
16 years 6 months ago #12989 by Springbank21
Jeg vil hellere have en dram.....he he

mvh

Springbanak21

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
16 years 6 months ago #12996 by Towle
Replied by Towle on topic Kommentar: Det 6. krydderi.
De tre ting der giver krydderi på tilværelsen, er en smøg og et brusebad ... bagefter ;-)

Venlig hilsen
Kurt "Towle"

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
16 years 6 months ago #12997 by Hering
Replied by Hering on topic Kommentar: Det 6. krydderi.

Krydderi 1 + 2 er salt og peber.
Det 3. krydderi er MSG.
Spiritus er så åbenbart den 6.
Hvad er så nr. 4 og 5?

Den klassiske version er:
- Surt
- Sødt
- Bittert
- Salt
- 'det femte krydderi' - også kaldet Umami (eller velsmag - EN: 'savory')

At kalde whisky for 'det sjette krydderi' er nok lidt af en tilsnigelse...

Hering

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
16 years 6 months ago #13006 by Macdeffe
I er som sædvanligt forkert på den, men jeg vil som sædvanlig rette trådene ud med fakta

Der er 5 Spice girls !

Derfor er Whisky det sjette krydderi !

God Weekend :-)

Self-Styled Whisky Connoisseur

danishwhiskyblog.blogspot.com/

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
16 years 6 months ago #13012 by IvarA
Replied by IvarA on topic Kommentar: Det 6. krydderi.

Den klassiske version er:
- Surt
- Sødt
- Bittert
- Salt
- 'det femte krydderi' - også kaldet Umami (eller velsmag - EN: 'savory')

At kalde whisky for 'det sjette krydderi' er nok lidt af en tilsnigelse...


Det er ikke bare en tilsnikelse at whisky er den sjette smaken, det er direkte feil. Det finnes en sjette smak.

Philippe Besnard ved University of Bourgogne har foretatt flere undersøkelser på mus, og funnet overbevisende tegn på at gnagertungene faktisk har egne reseptorer som kjenner igjen fett, og dermed hjelper resten av fordøyelsessystemet til å forberede seg på en dose smult.

Det er en reseptor ved navn CD36 som står bak den nyoppdagede sansen, mener Besnard og kollegaene, som i utgangspunktet visste at reseptoren finnes i vev som driver med lagring av fett.

En artikkel om dette finnes her: www.forskning.no/Artikler/2005/n ... 1025067.69

Whisky blir i beste fall den syvende smaken.

Ivar A
Norsk Maltwhiskylag ( www.nmwl.no )

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
16 years 6 months ago #13014 by Chief
Replied by Chief on topic Kommentar: Det 6. krydderi.
Jeg støtter nu mere Macdeffes logiske forklaring. :D :D

Sláinte
Niels

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
16 years 6 months ago #13023 by IvarA
Replied by IvarA on topic Kommentar: Det 6. krydderi.
Ja, jeg ser at man ikke alltid skal ødelegge en god diskusjon med facts! :oops:

Ivar A
Norsk Maltwhiskylag ( www.nmwl.no )

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
16 years 5 months ago #13320 by MacNiels
Bogen kommer fra tryk 16. november 2007.

Pris: 249 kr.

MacNiels

Niels Ladefoged
Whiskynyt.dk
Attachments:

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
16 years 5 months ago #13323 by per
Replied by per on topic Kommentar: Det 6. krydderi.
Nu kan tallet 6 staves på flere måder; på en af måderne er det også med til at give krydderi på tilværelsen, men det var vist også det Kurt hentydede til"¦.

:P

Vh

Per

Please Log på or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.304 seconds