Scotspain afholder denne Robert Burns supper, som bliver helt efter bogen med masser af whisky, haggis og sækkepibe. Arrangementet foregår: Ã ÆÃârhus Håndværkerlaug, Klostergade 30 i gården, 8000 Ã ÆÃârhus. Lørdag d. 29. januar 2005.
Vi starter ud med lidt whisky, hvorefter der vil blive serveret en traditionel skotsk 3 retters menu med tilhørende whisky.
Efter middagen vil der bliver serveret kaffe og man vil kunne forsyne sig i en begrænset men dog gratis whiskybar.
Invitation til whisky masterclass tirsdag d. 9-11-04 hos Krut's Karport Emne: Springbank
Det er på tide vi får hul på denne efterårssæson hvad whiskysmagninger angår. Jeg har med omhu udvalgt 6 udtryk for hvad det lille familieejede destilleri i Campbeltown står for.
Springbank har på flere måder været toneangivende for hvad der sker i den skotske whiskyindustri i dag, og det er jo interessant i betragtning af destilleriets størrelse og kapacitet. Ikke desto mindre står Springbank whisky altid for fantastisk kvalitet - der er tale om det ægte håndværk. Alt fremstilles lokalt, og det er der ikke mange destillerier, som i dag kan prale af.
Harald Kirsch har udgivet en ny version af sin Guide til uafhængige whisky aftappere ("Harry's (in)complete Guide to independent Bottlers of Single Malt Scotch Whisky").
Den længe ventede 2005 opdatering af Jim Murrays Whiskey Bible udgives den 1. november med smagsnoter for 2.500 whiskies (i 2004 udgaven er der "kun" 2.000).
Samme dag udgiver BBC-medarbejder Andrew Jefford en udførlig Islay whisky-historie på 352 sider - Peat, Smoke and Spirit: The Story of Islay and its Whiskies.