- Detaljer
-
Publiceret: Lørdag, 14. august 2021 12:43
-
Skrevet af MacNiels
6 flasker fra hver årti kommer under hammeren hos Sotheby’s Hong Kong i oktober 2021.
En del af salget ved auktionen går til V&A Dundee, et design museum i Dundee, Scotland.
Aftapningen fra 1951 blev produceret af den tidligere ejer, Mackenzie familen. Denne 60 årig aftapning har ligget på to sherry fade og har noter af: black treacle and ginger spice.
Den næste aftapning er en 53 år gammel og fra 1967. Den har ligget på rødvins fade og har noter af: clementine, coffee and muscovado sugar.
Læs mere …
- Detaljer
-
Publiceret: Fredag, 13. august 2021 12:41
-
Skrevet af MacNiels
Den nye aftapning fra Compass Box har fokus på sødmen i whisky lageret på amerikanske ege fade.
Hovedparten af de fade der er brugt til denne aftapning kommer fra Tomatin. Knap 11% af den whisky fra Tomatin har de eksperimentert med. De har flyttet denne lille del over på spanske "orange wine casks" i tre år.
Ud over whisky fra Tomatin, er der whisky fra Imperial, Glen Elgin og Glenburgie.
Noter (Compass Box): The gloriously waxy and citrusy nose is followed by forest honey and vanilla shortbread notes on the palate.
Flavours of nutmeg, cardamom and chocolate intertwine in the long-lasting finish.
Der kommer 5880 flasker af Canvas, aftappet ved 46%.
Kilde: Compass Box
- Detaljer
-
Publiceret: Mandag, 9. august 2021 13:48
-
Skrevet af MacNiels
Gunnar Madsen Vinhandel afholder det første DM i Whiskysmagning
Gennem flere år har der været en stigende interesse for kvalitetswhisky, hvor især whisky med alder og højere alkoholstyrke er blevet populært. Der er etableret mange whiskyklubber rundt om i Danmark, hvor man sammen med ligesindede har mulighed for at komme tættere på historien bag whisky, har mulighed for at opleve whiskyens forskelligheder, og nok så vigtigt at opleve det unikke ved en god whisky. Endvidere bliver der årligt arrangeret mange forskellige whiskysmagninger i hele landet.
Men der mangler noget, der kan samle alle os whiskyentusiaster – ”Et Danmarksmesterskab i whisky-blindsmagning”. Gunnar Madsens Vinhandel og en række af de førende importører af whisky har besluttet at gøre noget ved denne mangel, for selvfølgelig skal der være et Danmarksmesterskab i Whisky-blindsmagning på lige fod med vin, øl m.v.
Det første Danmarksmesterskab i whisky-blindsmagning vil blive afholdt d. 12. september 2021 i Gunnar Madsen Vinhandels lokaler på Prags Boulevard på Amager. Til det første Danmarksmesterskab vil op til 20 hold dyste om at kunne identificere land, region, type, alder, destilleri, fadlagring og alkoholprocent på en række kvalitetswhiskyer. Fremover er det tanken, at Danmarksmesterskabet skal udvikles, så endnu flere hold kan deltage.
Læs mere …
- Detaljer
-
Publiceret: Fredag, 6. august 2021 12:06
-
Skrevet af MacNiels
Master Distiller Billy Walker har igen været en tur i warehouse og har denne gang udvalgt 5 sherry fade til denne 21 års cask strength aftapning.
Det fem Pedro Ximenez og Oloroso Sherry Puncheons der er sat sammen, og giver ialt 1600 flasker ved fadstyrke på 51,4%
Da de skriver Batch 1, så må man formode at der kommer yderligere af denne aftapning.
Noter (GlenAllachie):
Colour: Intense Mahogany.
Nose: Waves of dark chocolate, heather honey, mocha and orange zest, with notes of grapefruit and cinnamon.
Taste: A rich mix of fruit cake, heather honey and treacle, fused with stewed plums, dark chocolate, orange peel, cinnamon and ginger.
Kilde: GlenAllachie
- Detaljer
-
Publiceret: Torsdag, 5. august 2021 14:41
-
Skrevet af MacNiels
Benromach Distillery i Speyside er kommet med en ny peated aftapning der har ligget på sherry fade.
Produceret i 2021, med et ppm på 55 og lagt på first-fill sherry hogsheads. Dette giver noter af "cinnamon and ginger aromas with rich dark chocolate and stewed red berry flavours. This leads to a full finish of peat smoke and sweetness."
Der frigivet 2000 flasker i UK af denneaftapning.
Distillery Manager hos Benromach, Keith Cruickshank siger: “This small batch vintage expression has been created in a style which is deliberately different to the subtle smokiness Benromach is well-known for. This is only the second time we’ve released a heavily sherried peat smoke expression and we’re very proud of its unique flavour profile. Although it is different from the first sherry matured peat smoke expression we released in March 2019, given the enthusiasm we received from whisky fans we expect this release to be very popular."
Kilde: Benromach
Læs mere …
- Detaljer
-
Publiceret: Torsdag, 5. august 2021 09:26
-
Skrevet af MacNiels
Malt byggen til denne aftapning kommer udelukkende fra landbrug på Islay. Syv følgende landbrug har leveret concerto barley til denne: Hunter Jackson fra Cruach, Ian McKerrell fra Island farm, Raymond Fletcher fra Dunlossit estate, Donald og Andrew Jones fra Coull, Mark French fra Rockside, Alastair Torrance fra Mulindry og Raymond Stewart fra Sunderland.
PC Islay Barley 2013 har ligget på ex-american whiskey barrels og dele af det er afsluttet på franske vin fade inden fadene er viet før aftapning.
Er aftappet ved 50%
Pris £65,00
Specifikationer:
Whisky type: Heavily peated
Phenol level: 40 PPM
Barley provenance: 100% Islay Concerto barley
Maturation profile: A parcel of casks matured for 7 years in ex-american whiskey barrels.
25% of the parcel was then ace'd in first fill Pessac-Léognan french wine casks before being married back together for bottling.
Vintage/age: 2013 – 8 aged years
Læs mere …
- Detaljer
-
Publiceret: Onsdag, 4. august 2021 14:19
-
Skrevet af MacNiels
Som navnet antyder, så er denne aftapning produceret af bygsorten, Bere Barley.
Grundet det lave udbytte er det stort set kun på Orkney og Shetland at denne kornsort dyrkes.
Med hjælp fra Orkney College (UHI Agronomy Institute), så har Bruichladdich modtaget denne kornsort fra 6 marker på Orkney, Quoyberstane, Muddisdale, Weyland & Watersfield, Northfield og Westermill Fields.
Specifikationer:
Crops: 100% Bere barley grown and supplied by the Agronomy Institute of Orkney College (UHI) in 2010.
Malting: Unpeated.
Yeast strain: Mauri and Kerry.
Distillation: Distilled in 2011. Single vintage expression.
Maturation: Aged in first-fill American oak Ex-Bourbon Casks for 10 years – a mixture of Jim Beam, Jack Daniels and Clermont Springs.
Aged: 10 years.
Strength: 50% ABV.
Noter (Bruichladdich):
Nose – The nose opens with a bouquet of sunny floral aromas. Geraniums and orange blossom followed by mint and chocolate limes. Next comes malted barley, a citrus tang and apricot jam. There is a creamy richness on the nose; the combination of malty, fruity, citrus and floral notes wrapped in fresh oak is beautifully balanced and has tremendous depth of flavour.
Læs mere …
- Detaljer
-
Publiceret: Fredag, 23. juli 2021 11:05
-
Skrevet af MacNiels
B2 i Chess Malt serien er frigivet. Chess Malt B2 er en 23 år gammel aftapning fra Jura.
Den har ligget på et boubon barrel og er aftappet ved fadstyrke på 53,7% og der er kommet 157 flasker af denne aftapning.
Kilde: Chess Malt